Nogomet

Rusi ušutkali Skopje

Marin Vuković • srijeda, 15.11.2006.

Reprezentacija Rusije se popriličnom lakoćom obračunala s Makedonijom i odnijela sva tri boda s gostovanja u Skopju. Drugom pobjedom u kvalifikacijama ostali su za petama Hrvatskoj, preskočivši Englesku i istakavši tako svoju kandidaturu za odlazak na Euro 2008...

Iznenađujuće dobar početak kvalifikacija Makedoncima je ulio samopouzdanje, pa su i očekivanja prije dolaska Rusa na Gradski stadion u Skopju zasigurno bila velika. Novom pobjedom Makedonija je imala izgleda izbiti čak i na čelo skupine E, no stiglo je grubo prizemljenje u liku Guusa Hiddinka i ruske reprezentacije.

Rusi u dosadašnjem tijeku kvalifikacija svakako nisu briljirali, ali je bilo samo pitanje dana kada će Hiddink pronaći pravu igru i složiti momčad na koju može računati. Rezultat svega su tri boda iz Skopja, osvojeni i lakše nego je to bilo očekivano. Domaći nogometaši djelovali su nemoćno protiv vrlo dobre Rusije koja je do prednosti došla već u 18. minuti. Igor Mitreski lošom je reakcijom predao loptu Vladimiru Bistrovu koji s desetak metara volejem para mrežu Makedonaca.

Nakon pola sata igre Rusi su udvostručili prednost. Andrej Aršavin je primio loptu na rubu šesnaesterca, spretno se riješio Mitreskog i plasirao loptu preko vratara Nikoloskog. Makedonci su u drugom poluvremenu pokušali anulirati veliku rusku prednost, ali su Rusi pametno prijetili iz kontranapada. Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa je Rusija uz nova tri boda preskočila Englesku i smjestila se na drugo mjesto, iza reprezentacije Hrvatske. Bod Vatrenih osvojen u Moskvi na početku kvalifikacija sada se čini još većim i važnijim.

Skupina E:
Makedonija - Rusija 0:2, Izrael - Hrvatska 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!