Nogomet

Latino-fešta na Otoku!

Ivan Pašalić • nedjelja, 03.09.2006.

Prijateljski susret "najljućih" južnoameričkih rivala, Brazila i Argentine, koji se igrao na prepunom Emirates stadionu u Londonu, obilježen je visokom pobjedom Carioca...

Da će utakmica biti zanimljiva, kao i većina prethodnih između ove dvije repezentacije, nagovijestio je već u 1. minuti Carlos Tevez koji je uputio dobar udarac. Ipak, poziv u redove žutih opravdao je vratar PSV-a Gomes koji ga je obranio. Nadmoć nad Argentinom tijekom cijele utakmice započela je u prvom napadu Brazila kad je 25-godišnji igrač Šahtara iz Donecka Elano pospremio loptu u mrežu Abbondazierija nakon odbijenog udarca Robinha. U prvom poluvremenu su kao dobre prilike zabilježeni udarci Messija i Zabalete koji otišli preko gola.

Drugi dio utakmice započeli su djelomično izmijenjeni sastavi. Pravih prilika nije bilo do 67. minute kada savršeno dodavanje Kake u svoj drugi pogodak pretvara Elano. Naime, za tog, nama ne previše poznatog igrača, izbornik Brazila Dunga je izjavio da će obilježiti brazilski nogomet u narednih deset godina.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Argentinci su davali sve od sebe, ali lopta nikako nije htjela u mrežu. Najzapaženiji u sastavu bijelo-plavih bio je novi napadač West Hama Carlos Tevez. Impresivnu nadmoć Brazila nad Argentinom potvrdio je Kaka koji u 89. minuti koristi pogrešku Messija i nakon slaloma kroz argentinsku obranu matira Abbondanzierija za konačnih 3:0.

Sljedeću utakmicu Brazil igra protiv Walesa na White Heart Laneu gdje će nastupiti i Ronaldinho kojeg danas nije bilo zbog ozljede.

Rezultat: Brazil - Argentina 3:0.

Brazil: Gomes, Cicinho (Maicon 66.), Lucio, Juan, Edmilson (Cearense 69.), Gilberto, Elano (Julio Baptista 73.), Silva, Fred (Vagner Love 80.), Robinho (Rafael Sobis 89.), Daniel Carvalho (Kaka 59.).

Argentina: Abbondanzieri, Coloccini, Rodriguez (Samuel 46.), Zabaleta, Mascherano (Somoza 46.), Riquelme, Bilos (Insua 72.), Tevez (Aguero 66.), Milito, Gonzalez, Messi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!