Tenis

Janković nastavila veliki niz

Ivor Krapac • utorak, 05.09.2006.

Jelena Janković i dalje uživa u uspješna dva tjedna na US Openu. Nakon Nicole Vaidišove i Svjetlane Kuznjecove u prethodna dva kola, 21-godišnjakinja iz Beograda je u četvrtfinalu s glatkih 6:2 i 6:1 skinula još jednu Top 10 igračicu, četvrtopostavljenu Ruskinju Jelenu Dementijevu...

Janković je za dolazak do najvećeg dosadašnjeg uspjeha karijere danas trebala samo sat i dvije minute. Dementijeva nije imala ozbiljniju šansu. Činjenica da nije osvojila nijedan gem na svojem servisu govori sama za sebe, no ionako problematični servis nije joj bio jedini minus - nije uspjela ozbiljnije parirati ni u igri, prvenstveno zato što je suparnica odradila vjerojatno najkompletniji i najkvalitetniji meč u karijeri, bez pogrešnog koraka.

Devetnaestopostavljena srpska predstavnica imala je najviše poteškoća tek u završnici, kad je trebalo zaključiti meč. Na servisu pri vodstvu od 6:2 i 5:1 osjetilo se da ju je uhvatila nervoza i da se malo skratila ruka, no četvrtopostavljena Ruskinja nije uspjela iskoristiti tu priliku za ostanak u igri. 21-godišnja Beograđanka prvo je propustila tri uzastopne meč-lopte kod 40:0, da bi u nastavku, nakon gema sa šest izjednačenja, ipak uspjela dovršiti posao.

Janković je ovim nastupom u punoj mjeri opravdala nadimak "J.J. Express", koji su joj, kako je otkrio New York Times, nadjenuli u svlačionici. Uzvrat Dementijevoj za nedavni poraz u finalu Los Angelesa okončan je brže nego je itko očekivao: "U LA-u je bilo jako teško, igrale smo oko dva i pol sata i očekivala sam slično i ovdje... No, ne znam što se dogodilo, odigrala sam solidno i agresivno, dobro na reternu, nisam joj dala da dođe do izražaja svojom igrom."

Polufinalnu suparnicu 19. nositeljice doznat ćemo nakon susreta Justine Henin-Hardenne i Lindsay Davenport, koje su na teren trebale noćas po hrvatskom vremenu, ali nisu stigle na red zbog novog naleta kiše u New Yorku.

Kiša je odgodila i muški dio programa, koji je danas zaključen bez ijednog dovršenog meča. Najduže su na terenu bili Nikolaj Davidenko i Andy Murray, uz prekid pri 6:1, 5:7 i 6:3 u korist sedmopostavljenog Rusa. Marat Safin i Tommy Haas morali su, pak, u svlačionice već u početnoj fazi, kod Safinovog ranog breaka prednosti i vodstva od 2:1 u prvom setu.

Tenisačice, četvrtfinale: Janković (SiCG, 19) - Dementijeva (Rusija, 4) 6:2, 6:1.

Tenisači, osmina finala, prekinuto zbog kiše: Safin (Rusija) - Haas (Njemačka, 14) 2:1, Davidenko (Rusija, 7) - Murray (Velika Britanija, 17) 6:1, 5:7, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!