Tenis

Belić i Martić i dalje sjajni

Ivor Krapac • četvrtak, 07.09.2006.

Luka Belić i Petra Martić dohvatili su četvrtfinale juniorskog US Opena. Devetopostavljeni Belić je u muškoj konkurenciji u osmini finala sa 7:6(4) i 6:2 svladao Talijana Thomasa Fabbiana, dok je Martić u turniru juniorki ubilježila 7:5 i 6:0 protiv treće nositeljice, Japanke Ayumi Morite...

Luka će se za prolaz u polufinale boriti s drugopostavljenim Francuzom Jonathanom Eyssericom, koji je u osmini finala proslavio 6:3 i 7:5 protiv Čeha Michala Konecnyja.

Petru, pak, čeka ogled s Amerikankom Lauren Albanese, u četvrtfinalu sa 6:4, 6:1 boljom od sunarodnjakinje Madison Brengle. Albanese je na ovogodišnjem US Openu već nastupila i u seniorskoj konkurenciji, uz pobjedu u prvom kolu protiv Ukrajinke Olge Savčuk i poraz u drugom kolu s dva osvojena gema protiv Svjetlane Kuznjecove.

Vezane vijesti

Antonio Veić nije se uspio pridružiti Beliću u muškom četvrtfinalu. Veića je sa 6:4 i 6:4 pobijedio 11. nositelj, Rus Pavel Čehov.

Za kraj dana hrvatskih juniora, Belić i Veić bili su uspješni u osmini finala parova, u kojima su peti nositelji. Luka i Antonio ubilježili su 6:3, 3:6 i 7:6(5) protiv poljsko-češkog dvojca Marcin Gawron/Dušan Lojda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!