Ostali sportovi

Blanka Vlašić najbolja u Rimu

Branimir Korać • petak, 14.07.2006.

Nakon kraćeg odmora, Blanka Vlašić vratila se starim "navikama". Na mitingu iz Zlatne lige održanom u Rimu, Blanka je uzela pobjedu u skoku u vis u vjerojatno najjačoj konkurenciji ove sezone. Za pobjedu Blanka je preskočila dva metra...

Blanka Vlašić ponovno pobjeđuje. U tri nastupa ove godine na onim najjačim mitinzima iz Zlatne lige, Blanka je upisala dvije pobjede. Posljednja je stigla u Rimu gdje je slavil s preskočena dva metra.

Do tog pobjedničkog skoka naša visašica imala je manjih problema tek na visini od 194 centimetra kada je u prvom pokušaju rušila letvicu. Drugi skok je bio uspješan, kao i onaj sljedeći, prvi na dva metra. U konkurenciji je uz Blanku ostala tek Belgijka Tia Hellebaut koja je bila presretna i svojim prvim skokom preko dva metra tako da na visini 202 centimetra nije imala šanse. Obzirom da je Blanka dva metra preskočila iz prvog, a Hellebaut iz drugog pokušaja, pobjeda je pripala Blanki.

Treću poziciju zauzela je Kajsa Bergqvist koja je tri puta rušila na dva metra i ostala s preskočenih 197 iza vodećeg dvojca.

Ovom pobjedom Blanka je ostala u igri za 500 tisuća dolara vrijedan jackpot za koji će joj trebati još tri pobjede na mitinzima Zlatne lige.

Poredak u skoku u vis:
1 Vlašić Blanka CRO 2.00
2 Hellebaut Tia BEL 2.00
3 Bergqvist Kajsa SWE 1.97
4 Acuff Amy USA 1.94
4 Howard Chaunte USA 1.94
6 Efimenko Tatjana KGZ 1.91
7 Slesarenko Jelena RUS 1.91
8 Beitia Ruth ESP 1.88
9 Green Emma SWE 1.88
10 Stjopina Vita UKR 1.85
11 Di Martino Antonietta ITA
12 Kupcova Marina RUS 1.80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!