Vodeni sportovi

Njemačka štafeta i Manaudou

Branimir Korać • četvrtak, 03.08.2006.

Junakinje četvrtog dana Europskog prvenstva u plivanju su članice njemačke štafete 4×200 metara slobodno i Laure Manaudou. Njemice su postavile novi svjetski rekord na ovoj dionici, a Francuskinja je uzela dva zlata i broncu...

Nakon što su popstavile novi svjetski rekord u utrci na 4×100 metara slobodno, Njemice su to isto učinile i na dvostruko dužoj dionici 4×200 metara slobodno. Štafeta u sastavu Petra Dallmann, Daniela Samulski, Britta Steffen i Annika Liebs popravila je svjetski rekord koji su držale Amerikanke za dvije i pol sekunde plivavši 7:50.82. U ludoj završnici srebro su osigurale Poljakinje s 12 stotinki ispred Francuskinja kojima je briljantnom posljednjom dionicom medalju donijela Laure Manaudou.

Manaudou je imala doslovno dan iz snova. Osim bronce u štafeti, uzela je i dva zlata u pojedinačnim utrkama. Na 100 metara leđno slavila je s 1:00.88, više od pola sekunde brže od Njemica Buschschulte i Pietsch. Drugo zlato uzela je na 200 mješovito gdje je prekinula dominaciju Jane Kločkove koja je razočaravajuće ostala i bez medalje. Kločkova je završila kao četvrta, a do medalje su došle mlade snage Poljakinja Katarzyna Baranowska i Talijanka Alessija Filippi.

Na 50 leđno kod plivača zlato je otišlo u Njemačku. Pobjedu je odnio Helge Meeuw s osam stotinki boljim vremenom od Grka Aristeidisa Georgiadisa koji je pak u foto finišu za stotinku bio brži od Matthewa Claya iz Velike Britanije.

Na 200 delfin kod plivača zlato je očekivano uzeo Poljak Pawel Korzeniowski u solo utrci s dvije sekunde boljim vremenom od drugoplasiranog Grka Ionnisa Drymonakisa i trećeplasiranog Rusa Nikolaja Skvorceva.

Na 200 prsno kod plivača prvi favorit Talijan Loris Facci diskvalificiran je što je iskoristio mladi Poljak Slawomir Kuczko i doplivao do zlata. Srebro je uzeo Talijan Paolo Bossini, a broncu Britanac Kristopher Gilchrist.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!