Vodeni sportovi

Draganja rutinski, Kožulj i Jovanović u okviru mogućnosti

Branimir Korać • subota, 05.08.2006.

U poslijepodnevnom programu Europskog prvenstva u plivanju nastupilo je troje naših predstavnika. Sanja Jovanović i Gordan Kožulj plivali su u finalu na 50 odnosno 200 leđno, a Duje Draganja u polufinalu na 50 slobodno...

Sanja Jovanović u finalnoj utrci na 50 metara leđno zauzela je posljednje osmo mjesto. Sanja je isplivala solidnih 29.21 što je bilo dovoljno tek za osmo mjesto. Zlato je uzela sjajna Njemica Janine Pietsch koja je iplivala 28.36 što je novi rekord europskih prvenstava i svega 17 stotinki sporiji rezultat od njezinog aktualnog svjetskog rekorda. Druga je bila Bjeloruskinja Aleksandra Herasimenia, suvlasnica svjetskog rekorda koja je za stotinku bila brža od Njemice Antje Buschschulte.

Na 200 leđno kod plivača Gordan Kožulj u finale je ušao kao prva rezerva nakon što je Talijan Magnini povukao prijavnicu. Gordan je plivao vrlo dobro, išao ispod dvije minute (1:59.95) i zauzeo na kraju solidno sedmo mjesto. Zlato je sjajnom utrkom i novim europskim rekordom uzeo Arkadij Vjačanin iz Rusije s rezultatom 1:55.44. Drugi je bio Mađar Laszlo Cseh, a treći Rumunj Razvan Florea.

Duje Draganja u prijepodnevnim kvalifikacijama dosta se kockao i kao pretposljednji ušao u polufinale. U polufinalu je plivao puno bolje i na kraju sa četvrtim rezultatom, 22.16, ušao u finale. Najbrži u polufinalu bio je Francuz Frederick Bousquet ko0ji je jedini išao ispod 22 sekunde (21.99).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!