Nogomet

Nemiri u Mađarskoj napunili Ukrajince optimizmom

HINA • četvrtak, 21.09.2006.

Vodećim ljudima zajedničke poljsko-ukrajinske kandidature za domaćinstvo nogometnog EP 2012. naglo je porastao optimizam. To se prvenstveno odnosi na predsjednika Nogometnog saveza Ukrajine Hrihorya Surkisa.

"Imamo vrlo dobre šanse da budemo domaćini EP 2012., jer naše konkurente tresu skandali. Afera s namještanjem utakmica ozbiljno je naštetila Italiji. Na ruku nam ide i skandal koji je izbio u Mađarskoj, gdje je otkriveno da su premijer i vlada lagali građanima, i ne vidim kako bi UEFA mogla vjerovati takvoj vladi", izjavio je Surkis.

No, Surkis je zaboravio da i njihovog partnera Poljsku potresa skandal. Zbog sumnji u namještanje rezultata utakmica, korupciju i druge kriminalne aktivnosti policija je u posljednjih godinu dana privela 30 osoba iz poljskog nogometa. Istraga se nastavila i ovih dana, a predsjednik Poljskog nogometnog saveza Michal Listkiewicz našao se na udaru javnosti zbog lošeg vođenja Saveza i mlakih reakcija u kriznoj situaciji.

Vezane vijesti

Odluku o organizatoru kontinentalnog prvenstva UEFA će donijet 8. prosinca, a kandidati su Italija, te zajednički Ukrajina i Poljska, te Mađarska i Hrvatska.

Inspekcija Uefe nedavno je posjetila Poljsku i Ukrajinu, ovoga tjedna boravi u Italiji, a 25. rujna dolazi u Hrvatsku i u nepuna tri dana obići će potencijalne gradove domaćine - Zagreb, Rijeku, Split i Osijek. Nakon toga svoj rad nastaviti će u Mađarskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!