Ostali sportovi

Počeli radovi na novoj osječkoj sportskoj dvorani

HINA • četvrtak, 05.10.2006.

U Osijeku su danas počeli radovi na izgradnji nove nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt", čija se vrijednost procjenjuje na oko 180 milijuna kuna. Dvorana će imati kapacitet 4500 mjesta, a trebala bi biti dovršena do kraja 2008., ulaganjima iz državnog i gradskog proračuna...

Slika 1 od 1.
Foto: Bernard Jurišić

Riječ je o najvećoj investiciji u Osijeku posljednjih desetak godina, a do sada je u projekt uloženo oko 18 milijuna kuna državnih i gradskih sredstava, rekao je, označivši početak radova, osječki gradonačelnik Anto Đapić.

"Osijek je jedan od gradova domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine, ali neovisno o tome učinit ćemo sve da dvorana bude završena u rokovima, zbog naših sportaša i mladeži te organizacije dvoranskih sportskih natjecanja", naglasio je Đapić.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo kazao je kako je riječ o jednom od brojnih partnerskih projekata županijskih i gradskih vlasti.

Na upit novinara kakvi će biti alternativni izvori financiranja ako pomoć iz državnog proračuna ne bude u skladu s očekivanjima, Đapić je odgovorio kako će u razgovorima s HDZ-om oko moguće potpore iz državnog proračuna "na prvo mjesto staviti sredstva za sportsku dvoranu".

"Ako to ne uspije, imamo rezervnu varijantu i razgovaramo s francuskom tvrtkom 'Vinci', koja je vrlo zainteresirana za ovaj projekt. Voljeli bismo da grad i država ovo odrade zajednički, ali ako tu bude komplikacija, ići ćemo na varijantu javno-privatnog partnerstva", rekao je Đapić.

Dodao je da će se od države za financiranje ovoga projekta u idućoj godini tražiti 100 milijuna kuna.¸

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!