Nogomet

Wenger: "Impresionirao me Modrić"

Tomislav Pacak • utorak, 08.08.2006.

Konferencija za novinare nakon utakmice Dinama i Arsenala bila je podijeljena u dva dijela. Prvo je Arsene Wenger uglavnom odgovarao na pitanja vezana uz Reyesa i njegov eventualni odlazak u Real iz Madrida, Dinamo je bio u drugom planu. Potom je Josip Kuže stupio pred novinare i ostalo mu je samo čestitati boljoj momčadi...

Arsene Wenger: "Ovo je veliki korak prema kvalifikaciji, ali moramo dovršiti posao. Dobro smo odigrali, bili smo spremni fizički. Bilo je važno da ne padnemo psihički nakon prvog dijela kada nismo uspjeli primiti gol. Očekivao sam da ćemo patiti u drugom dijelu, ali zapravo je dobar posao u prvom olakšao drugo. Mislim da je Rošicky bio spreman fizički, a Reyes je zbog priča o Realu nekoncentriran i zato nije igrao. Igrala je momčad za koju sam vjerovao da može ostvariti najbolji rezultat. Vjerujem da će Reyes ostati naš igrač."

"Ja ne šaljem poruke Realu ili nikome, vi ih šaljete. Igrala je momčad za koju sam vjerovao da će pobijediti. Dinamo me iznenadio jer je igrao s pet braniča i jednim napadačem, pokušali su nas uloviti u kontri. To je bilo iznenađenje. U prvom dijelu je skoro djelovalo, imali su nekoliko prilika, a i mi smo bili frustrirani jer su igrali inteligentno obranu, pa smo se bojali eventualne fatalne podrške. Ipak, bili smo dovoljno strpljivi i igrali smo našu igru. Imali smo jako mladu momčad, ali to je momčad koja puno obećaje jer se ne boji igrati." Engleze su zanimali i transferi Colea te eventualan dolazak Riberyja, no Wenger je bio očekivano zakopčan. Više se želio baviti svojom momčadi...

"Kada uzmete u obzir njihove godine, morate biti impresionirani njihovom igrom. Ipak je to veliki ulog, a oni su igrali vrlo zrelo, taktički i tehnički, ali i mentalno. Može se primijetiti da naši igrači uživaju u igri, a onda bi to moglo pogoditi one ljude koji odu iz kluba." Stiglo je i pitanje vezano uz igru Luke Modrića: "Impresioniran sam igrom Luke Modrića, igrao je vrlo dobro, imao je kvalitetne odluke i bio sam iznenađen njegovom fizičkom spremom, trčao je 90 minuta. On je bio veliko iznenađenje za mene." No, Wenger je odmaho u šali dodao: "Ali nemojte sad zaključiti da ćemo i njega kupiti."

Josip Kuže: "Pa iako smo 50-60 minuta igrali na jednom određenom nivou, krajnji rezultat određuje cijeli dojam, a s njim sigurno nismo zadovoljni. Moramo reći da je Arsenal jednostavno kvalitetnija ekipa i zaslužuje pozitivan rezultat i u Zagrebu. Naravno da smo imali strategiju za ovu utakmicu i nismo živjeli u iluziji da napadačkom igrom, igrom na polovici Arsenala i presingom, možemo ostvariti rezultat, već da iz kompaktne obrane dođemo u situaciju za gol. U toj igri u prvom poluvremenu u kojem je Arsenal imao dominaciju mislim da smo u 2-3 situacije mogli doći u vodstvo. Možda da smo poveli, bili bi još čvršći u obrani, to bi nas mobiliziralo, ali to se nije dogodilo. Kad je Arsenal poveo, njihova igra je postala lakša i to je kranji rezultat. Ovo je realan odnos snaga, realnost Dinama u odnosu na tako kvalitetnu ekipu, iako zamjeram svojim igračima pad koncentracije u kratkom vremenskom periodu nakon pogotka."

"Ja se nadam da ćemo u Londonu pokazati igru s više slobode, gdje će naši igrači kolektivno doći do višeg nivoa igre. Ne možemo napraviti bolji rezultat, ali sigurno možemo bolje igrati. U ovakvim utakmicama golman spašava ekipu. Turina nas je spašavao u prvom dijelu, nažalost u drugom nije. Ne bih rekao da je Mario Cvitanović bio najslabija karija naše igre. Moramo sjesti i mirno analizirati cijelu utakmicu."

"Moja prva obaveza je da igrače dignemo nivo da ne budu emocionalno ispražnjeni, a pokušati ovo iskustvo pretočiti u naš glavni cilj - kvalifikacijska utakmica za Ligu UEFA."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!