Nogomet

Kuže: "Uvjeren sam u naš prolaz"

Dario Dodić • petak, 25.08.2006.

U Dinamovom Plavom salonu s nestrpljenjem se iščekivao ždrijeb 1. kola Kupa Uefe. Iako su izvukli renomirani Auxerre, u klubu su prilično optimistični i uvjereni u prolaz, pogotovo trener Modrih Josip Kuže...

Trener Modrih Josip Kuže nije skrivao optimizam nakon što je doznao protivnika u 1. kolu Kupa Uefe: "Želimo odmah u prvoj utakmici pokušati osigurati nastavak natjecanja u Kupu Uefe. Imamo iskustva u igranju protiv Auxerrea. Uostalom, moja prva međunarodna utakmica kao trenera Dinama 1989. godine bila je upravo protiv Auxerrea. Tamo smo pobijedili 1:0 (Šuker), ali smo doma poraženi s 3:1 (Panadić). No, prošle utakmice kao i ove sadašnje prijateljske ne znače ništa. Uvjeren sam u naš prolaz", izjavio je Kuže.

Kuže ne želi ništa prepustiti slučaju, pa će stoga u nedjelju biti u Nancyju gdje će gledati prvenstveni ogled Auxerrea i Nancya. Umjesto njega u Vinkovce na dvoboj s Cibalijom momčad će povesti pomoćni trener Džemal Mustedanagić. Podsjetimo još da je Dinamo i prošle i ove godine na pripremama igrao protiv Auxerrea. Prošle je godine susret završio 2:2, dok je u pripremama za ovu sezonu Dinamo bio bolji u Švicarskoj s 2:1. U Europi pamtimo dva ne tako davna susreta. Onaj iz sezone 1989./90. koji je spomenuo i trener Kuže, te onaj iz sezone 1994./95. kada je Dinamo nastupao pod imenom Croatia. Kod kuće su Modri slavili s 3:1 pogocima Solda, Jeličića i Pamića, no u gostima su izgubili 3:0 i oprostili se od natjecanja.

Slika 1 od 1.

Vezane vijesti

Dopredsjednik kluba, Zdravko Mamić, zadovoljan je optimizmom trenera Kužea, iako smatra da je Dinamo mogao proći i bolje: "Nisam presretan, ali nisam ni nesretan. Žao mi je što prvu utakmicu igramo kod kuće, ali što se može. Želio sam izbjeći utakmicu protiv Ajaxa i Espanyola i u tome smo uspjeli. Godi optimizam trenera, takvi smo svi u klubu, učinit ćemo sve da momčad bude maksimalno spremna za dva susreta s Auxerreom. Ako uđemo u natjecanje po skupinama očekujem Dinamov visok uzlet u europsku orbitu", izjavio je Mamić.

Dodajmo još i da je dopredsjednik Mamić predao rukovoditelju Hrvatskog centra za razminiranje, gospodinu Otu Jungwirthu ček na 72.240 kuna. Toliko je, naime, prikupljeno od prodaje ulaznica na utakmici Dinamo - Međimurje, kada su sve karte koštale 10 kuna. Gospodin Jungwirth je naglasio kako Dinamo nije samo sportska veličina nego i sredi koja brine o svom okruženju i humanitarno brine na mnogo razina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!