Nogomet

Ivica Olić potpisao za HSV

HINA, Petar Plevnik • utorak, 30.01.2007.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić potpisao je danas ugovor s njemačkim prvoligašem Hamburgerom SV-om za koji će igrati do ljeta 2009. godine...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Kao što je proteklih dana bilo i najavljeno, Ivica Olić novi je stanovnik Hamburga. U ekspresnom roku zaintersirane su strane dogovorile suradnju i Ivica je već danas predstavljenoj njemačkoj javnosti.

Sportski direktor HSV-a, Dietmar Beiersdorf, biranim je riječima govorio o hrvatskom napadaču: "Vrlo smo zadovoljni što smo doveli igrača koji će našu igru učiniti raznovrsnijom. Ivica je brz, okretan i ubojit napadač.

Uvjerenost u pun pogodak bila je vidljiva i u riječima HSV-ovog trenera, Thomasa Dolla: "Sigurno smo da će Ivica biti pravo pojačanje. Dugo smo ga promatrali, a u njegove kvalitete najbolje smo se uvjerili u susretima Lige prvaka.

S druge strane, Olić, kojem će ovo nakon kratkotrajnog boravka u Herthi, u sezoni 1998/99, biti drugi bundesligaški klub, izjavio je kako je sretan što je ponovno u Njemačkoj: "Drago mi je što sam ponovno u Njemačkoj, iako moram priznati da je moja žena, koja je rođena u Berlinu, ta koja je najviše željela povratak u Njemačku. Osim toga, sugirač iz reprezentacije, Niko Kovač, uvjerio me kako je HSV pravi klub".

Olić je sa slavnim njemačkim klubom potpisao ugovor do ljeta 2009. godine, a vrijednost transfera procijenjuje se na oko dva milijuna eura. Za novi klub, koji se nakon 18. odigranih kola nalazi na pretposljednjem mjestu Bundeslige, Olić bi mogao debitirati već danas protiv Energie Cottbusa ili u subotu na gostovanju kod berlinske Herthe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!