Nogomet

Barcelona ne može bez Chelseaja

Tomislav Globan • četvrtak, 24.08.2006.

I ove sezone uživat ćemo u dvobojima Barcelone i Chelseaja u Ligi prvaka. Kuglice na ždrijebu u Nyonu ponovno su spojile ova dva elitna kluba koja će nakon prošlogodišnjeg dvoboja u osmini finala, ove godine zaigrati zajedno u skupini A Lige prvaka. Društvo u najtežoj skupini pravit će im Klasnićev Werder. Paklena će biti i skupina E u kojoj su spojeni Real, Lyon i kijevski Dynamo...

Otkako je na klupu Chelseaja sjeo Jose Mourinho, klub sa Stamford Bridgea u Ligi prvaka ne može bez Barcelone. Nakon dvoboja u osmini finala prošle i pretprošle sezone, ove će se jeseni londonski klub i ponos Katalonije susresti već u skupini. Možda je ovako i bolje za oba kluba jer će ukoliko prođu skupinu ovaj put barem imati garanciju da se neće susresti u prvoj knock-out fazi. U skupini A koja će bez sumnje dobiti naziv "skupina smrti" prolaz na mala vrata tražit će i Klasnićev Werder te debitant u Ligi prvaka - sofijski Levski.

Ples kuglica ponovno je u istu skupinu spojio i peterostrukog prvaka Francuske - Olympique iz Lyona i devetorostrukog prvaka Europe - madridskog Reala. Španjolskoj momčadi, ljetos ojačanoj Cannavarom, Van Nistelrooijem, Emersonom i Mahamadouom Diarrom, put ka desetoj europskoj tituli neće biti nimalo jednostavan jer su u njihovoj skupini još dva vrlo neugodna "istočnjaka" - bukureštanska Steaua i Sablićev Dynamo iz Kijeva.

Lisabonska Benfica, koja je prošle sezone bacila slavni Manchester United na koljena pogurnuvši ih na začelje skupine Lige prvaka, isto će imati priliku učiniti i ove jeseni. U tome će im pokušati pomoći Unitedov "otočki" rival Celtic te još jedan debitant u ovom najprestižnijem nogometnom natjecanju - Kobenhavn.

Dinamov jučerašnji "krvnik" Arsenal u skupini je s prvakom Europe iz 2004. godine Portom, pobjednikom Kupa UEFA iz 2005. moskovskim CSKA-om te povratnikom u Ligu prvaka nakon šest godina Hamburgom. Iznimno se jakom skupinom čini i ona u kojoj su prvaci Italije, odnosno Njemačke - Inter i Bayern, te viceprvaci Portugala i Rusije - Sporting i Spartak.

Vjerojatno najlakši posao pri ulasku među 16 najboljih imat će Milan jer Lille, AEK i Anderlecht ipak još nisu na njihovoj razini. Liverpool će pak u pokušaj ponavljanja 2005. godine krenuti sučeljavanjem s PSV Eindhovenom, Bordeauxom i Tomasovim Galatasarayem. Klub (za sada) dvojice hrvatskih reprezentativca - Srnin i Pletikosin Šahtar može biti zadovoljan ždrijebom. Valencia, Roma i Olympiacos ne zvuče kao nepremostiva prepreka za trostrukog prvaka Ukrajine.

Skupine Lige prvaka u sezoni 06/07:

Skupina A: Barcelona, Chelsea, Werder, Levski
Skupina B: Inter, Bayern, Sporting, Spartak Moskva
Skupina C: Liverpool, PSV, Bordeaux, Galatasaray
Skupina D: Valencia, Roma, Olympiakos, Šahtar
Skupina E: Real Madrid, Lyon, Steaua, Dynamo Kijev
Skupina F: Manchester United, Celtic, Benfica, Kobenhavn
Skupina G: Arsenal, Porto, CSKA Moskva, HSV
Skupina H: Milan, Lille, AEK, Anderlecht.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!