Nogomet

Preokret Bayerna, Werder uvjerljiv

Petar Plevnik • subota, 25.11.2006.

U najzanimljivijem susretu 14. kola Bundeslige Bayern je uspio preokrenuti vodstvo HSV i nanijeti novi poraz klubu iz Hamburga. Nove domaće pobjede upisali su Werder i Hertha, dok je u derbiju začelja Hannover svladao Mainz...

Iako se HSV trenutačno nalazi na pretposljednjem mjestu Bundeslige, dvoboj "Diva sa Sjevera" i Bayerna uvijek je privlačio veliku pozornost. A da je bilo s razlogom, pokazao je i današnji susret. Ništa zanimljivog na travnjaku AOL Arene nije se događalo do 18. minute, kada Sanogo utrčava iza leđa Demichelisa, a Argentincu nepreostaje ništa drugo nego prekršajem za 11 metara spriječiti izgledan pogodak domaćina. Siguran realizator najstrože kazne bio je van der Vaart. Do kraja prvog dijela Bayern gotovo da nije ozbiljnije zapucao na vrata domaćina; bilo je to vjerojatno najslabijih ovosezonskih 45 minuta Bavaraca.

U nastavak susreta Magath kreće sa Luciom i Deislerom, umjesto Demichelisa i Ottla, što se ubrzo pokazalo punim pogotkom. Naime, u 56. minuti Deisler na desnoj strani prolazi dvojicu, ubacuje u 16-erac za Makaaya, koji sa sedam metara hladnokrvno pogađa za izjednačenje. Od tog trenutka Bayern je u potpunosti preuzeo inicijativu i bilo je samo pitanje trenutka kada će Bavarci doći u vodstvo. Dogodilo se to u 78. minuti, nakon što je prethodno domaći vratar Wächter s nekoliko briljantnih obrana očuvao domaću mrežu. Ipak, u 78. minuti, nakon kombinacije Deislera i Schweinsteigera, lopta dolazi do nečuvanog Pizarra, koji sa 10-ak metara svladava nemoćnog Wächtera za pobjedu Bayerna i vrlo vjerojatni oproštaj Thomasa Dolla od domaće klupe.

Iako su se, nakon velike i iscrpljujuće pobjede protiv Chelsea u Ligi prvaka, u Bremenu pomalo pribojavali gostiju iz Bielefelda, pokazalo kako su njihova strahovanja bila neopravdana. Naime, Werder je sve dvojbe oko pobjednika riješio već u prvih 45. minuta. Domaće je u vodstvo u 28. minuti doveo Klose, nakon sjajnog proigravanja od strane Huga Almeide, da bi ista suradnja urodila plodom i u posljednjim trenucima prvog dijela, za udvostručenje vodstva domaćina. Potvrda pobjede domaćina stigla je u 75. minuti. Klose je ovaj put bio u ulozi asistenta, a strijelac je bio Hunt. Posljednjih šest minuta na terenu je proveo i Jurica Vranješ, dok je Ivan Klasnić ponovno bio na klupi.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Pomalo u sjeni vodećih momčadi, Hertha nastavlja s vrijednim skupljanjem bodova. Nova tri boda berlinska je momčad izborila protiv gostiju iz Aachena, Alemannije. Sve vrijedno u prvom poluvremenu dogodilo se u posljednje četiri minute. Najprije je domaćine u vodstvo u 41. minuti doveo najbolji strijelac Bundeslige, Marko Pantelić, i to na asistenciju Srđana Lakića. Da domaćini na odmor ipak ne odu sa prednošću, u posljednjim se trenucima prvog dijela pobrinuo Lehmann. Do zaslužene pobjede domaćini dolaze u drugom dijelu, zahvaljujući pogotku Dejagaha u 62. minuti. U prvih 11 domaćina ovaj put bili su i Joey Šimunić i Srđan Lakić, s tim da je Lakić zamijenjen u 67. minuti.

Ne treba biti preveliki prorok da se zaključi, da, kad se sastanu dvije momčadi koje su u 13 dosadašnjih kola zajedno čak 13 puta remizirale, je vrlo velika vjerojatnost da će utakmica završiti neriješenim rezultatom. Upravo to se i dogodilo u dvoboju Eintrachta i dortmundske Borussije u Frankfurtu. Prvi su u vodstvo došli domaćini, nakon što je pogrešku Smolareka nakon ubačaja iz kuta najbolje iskoristio Kyrgiakos u 38. minuti. Da se puno bolje snalazi u protivničkom 16-ercu poljski je napadač dokazao u 79. minuti, kada na ubačaj Freia glavom posprema loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Istim rezultatom završen je susret između Wolfsburga i Nürnberga. Gosti su puno bolje ušli u susret, što je rezultiralo pogotkom Saenka već u sedmoj minuti, kojem nije bilo teško iskoristiti pretkratko dodavanje domaćeg braniča Möhrlea i pospremiti loptu iza leđa Jentzscha. Rezultat na semaforu nije se mijenjao sve do 75. minute, kada domaćini dolaze do pomalo sretnog ali zasluženog izjednačenja, nakon što se udarac Mensegueza na putu do gola odbio od Glabuera, završivši iza leđa nemoćnog Schäfera. U redovima gostiju od 79. minute igrao je Ivica Banović, dok je Leon Benko bio na klupi.

Vrlo važnu pobjedu na domaćem je travnjaku izborio Hannover, svladavši posljednjeplasirani Mainz sa 1:0. Iako su bili bolja momčad, domaćini su za pobjedu morali strijepiti do 75. minute, kada Hashemian glavom posprema ubačaj Tarnata iza leđa gostujućeg vratara Wachea.

Bundesliga, 14. kolo, 25.11.2006.:
HSV - Bayern 1:2, Eintracht Frankfurt - Borussia (D) 1:1, Werder - Arminia 3:0, Hertha - Alemannia 2:1, Wolfsburg - Nürnberg 1:1, Hannover - Mainz 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!