Nogomet

Pogodak Vranješa, šestica Werdera

Petar Plevnik • subota, 09.12.2006.

U susretima 16. kola Bundeslige najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Werder, pospremivši pola tuceta u mrežu domaćeg Eintrachta, uključujući i pogodak Jurice Vranješa. Za razliku od Werdera, Bayern je teškom mukom kod kuće svladao Energie iz Cottbusa...

Werder se u ekspresnom roku oporavio od poraza od Barcelone i oproštaja od Lige prvaka. Sav svoj bijes momčad Thomasa Schaafa iskalila je na Eintrachtu, koji je usred Frankfurta popio lakih šest komada. Gosti su u vodstvo dopli već u trećoj minuti preko braniča Nalda, na dodavanje Ivana Klasnića koji je danas bio u početnom sastavu Werdera. Nepunu minutu kasnije domaćini pogotkom Russa vraćaju stvari na početak, da bi samo sedam minuta kasnije Jensen ponovno doveo goste u vodstvo. Furioznih pola sata igre svojim drugim je pogotkom okrunio Naldo u 31. minuti.

I nastavak susreta ponudio je pravu golijadu, u kojoj su svakako više uživali gostujući navijači. Sjajnu partiju hat-trickom je u 48. minuti okrunio Naldo, pogodivši mrežu domaćina iz slobodnog udarca. Nakon pogotka za 2:4 Krygiakosa u 81. minuti domaćini sve bacaju u napad, što Werder kažnjava te pogocima Vranješa u 86. i Diega u 90. minuti dolazi do visoke pobjede i potvrde prvog mjesta na ljestvici.

Vezane vijesti

Nakon 0:0 u prošlom kolu protiv Borussije iz Mönchengladbacha, Bayern je dočekao još jednog outsidera, Energie iz Cottbusa. Momčad sa istoka Njemačke umalo je ponovila scenarij Borussije od prije tjedan dana. Gosti su u susret ušli bez imalo respekta, što je rezultiralo gredom Baumgarta u petoj minuti, a mrežu Bavaraca od sigurnog je vodstva gostiju u dva navrata spašavao Kahn. Ipak, kako je susret odmicao Bayern je sve više preuzimao inicijativu i za to je nagrađen tri minute prije odlaska na odmor, kada Schweinsteiger udarcem sa 25 metara iznenađuje Piplicu i dovodi Bavarce u vodstvo.

Kao i početak, gosti bolje otvaraju i nastavak susreta te nakon pogreške domaće obrane u 53. minute preko Baumgarta dolaze do zasluženog izjednačanja. Ipak, Bayern se vrlo brzo oporavio od primljenog pogotka te je već u sljedećoj minuti došao do novog vodstva. Schweinsteiger je ovaj put bio u ulozi asistenta, a Van Buyten glavom zabija za konačnih 2:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Stuttgart je na Gottlieb - Daimleru dočekao Bochum s naglašenim imperativom osvajanja nova tri boda. Gosti su napadima domaćina odolijevali sve do tri minute prije kraja susreta kada se Streller najbolje snalazi u gužvi pred vratima Skov Jensena i donosi Švabama vrijedna tri boda za održavanje priključka s vodećim momčadima. Za goste je od 78. minute nastupio Ivo Iličević.

Iako su mnogi pomislili kako nakon boda u Münchenu konačno dolaze bolji dani za Borussiju iz Mönchengladbacha, momčad Juppa Heynckesa još je jednom raočarala svoje brojne pristaše odigravši 1:1 protiv fenjeraša Mainza. Domaćini su u vodstvo došli u 17. minuti autogolom Demirtasa. Vodstvo domaćina trajalo je sve do 89. minute kada važan bod gostima donosi Jovanović.

Baš kao Borussia, još jedan velikan, HSV, nikako da se pomagne s mrtve točke. Dvoboj protiv Nürnberga na rasprodanoj AOL Areni završen je sa mršavih 0:0, čime je momčad iz Hamburga i dalje ostala na pretposljenjem mjestu, sa svega jednom pobjedom u 16. susreta. Gosti, za koje je Ivica Banovićodigrao drugih 45, a Leon Benko posljednjih sedam minuta, ostaju u sredini ljestvici.

Istim rezultatom završen je i dvoboj Hannovera i Arminije. Unatoč boljoj igri domaćina prvi su u vodstvo došli gosti iz Bielefelda zahvaljujući pogotku Ndjenga iz 67. minute. Bod domaćinima, dvije minute kasnije, osigurao je iskusni Thomas Brdarić, koji je u igru ušao 15 minuta ranije.

Bundesliga, 16. kolo:
Bayern - Energie 2:1, HSV - Nürnberg 0:0, Stuttgart - Bochum 1:0, Borussia (M) - Mainz 1:1, Hannover - Arminia 1:1, Eintracht - Werder 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!