Rukomet

Skupina I: Njemačka i Norveška na korak do polufinala

Petar Plevnik • srijeda, 13.12.2006.

U drugom kolu Skupine I favoriti nisu dopustili nikakva iznenađenja. Njemačka je uvjerljivom pobjedom protiv Austrije došla na korak do polufinala, a ništa manje uvjerljive nisu bile ni Mađarske i Norveška, koje će u međusobnom susretu odlučiti tko će u borbu za medalje...

Njemačka - Austrija 34:22

Nakon jučerašnje senzacionalne pobjede nad Mađarskom, Njemačka je iskoristila prigodu koja joj se ukazala i današnjom pobjedom nad Austrijom došla na korak od prolaska u polufinale. Za to će izabranicama Armina Emrciha biti potrebna pobjeda nad uvjerljivo posljednjeplasiranom Makedonijom.

Austrijanke su bile u egalu samo prvih 10 minuta, nakon čega kreću Njemice, prije svih Jurack i Krause, koje su najzaslužnije što je Njemačka već do kraja odmora imala prednost od sedam pogodaka razlike (18:11). U nastavak susreta Njemice kreću još silovitije, tako da su već u 34. minute došlo do deset pogodaka razlike, da bi do kraja susreta prednost povećale na konačnih 34:22. Prvo ime u redovima Njemačke bez ikakve dvojbe bila je fenomenalna Sabine Englert sa 25 obrana od 42 upućena udarca, što je sjajnih 60%. Što se tiče strijelaca, kod Njemačke najbolja Krause sa osam pogodaka iz devet pokušaja, dok kod Austrije Logvin šest pogodaka.

Mađarska - Poljska 37:21

Nakon iznenađujućeg poraza od Njemačke, Mađarice su dobile idealnog supranika za iskupljenje, Poljsku, koja je pregažena sa 16 pogodaka razlike, 37:21. Od prve minute Mađarska je u susret ušla 100%, što se vidjelo i na rezultatu koji je nakon nepunih 10 minuta glasio 6:0 za Mađarsku, da bi do 15. minute prednost Mađarske narasla na 9:1. Do kraja odmora Poljakinje ipak uspijevaju zaustaviti mađarski juriš i na odmor odlaze sa minus osam, 17:9. Otvaranje drugog dijela ponudilo je reprizu otvaranja susreta, budući da Mađarska serijom 5:0 u 37. minuti odlazi na 13 razlike, da bi do kraja susreta prednost povećala do konačnih 37:21.

Mađarski izbornik Andras Nemeth ponovno je prigodu pružio svim raspoloživim igračicama, tako da se su sve Mađarice barem po jednom upisale u listu strijelaca, a najviše Timea Toth, devet puta. Vrijedi izdvojiti i sjajnu Palinger sa 17 obrana. Poljakinje je od još veće rezultatske katastrofe spasila vratarka Lacz sa 16 obrana, dok je Siodmiak postigla sedam pogodaka.

Norveška - Makedonija 28:13

Igra mačke i miša viđena je i u utakmici Norveške i Makedonije, koju su Norvežanke riješile u svoju korist sa 28:13. Makedonke su se odlično držale u prvih 14. minuta (6:6), nakon čega kreće serija Norvežanki, koje već do odmora odlaze na plus sedam, 17:10. U drugom dijelu Makedonke su totalno pale, što Norvežanke koriste te iz minute u minutu povećavaju svoju prednost do konačnih 28:13. Uz vratarku Pedersen sa 18 obrana, prvo ime u redovima Norveške bila je Riegelhuth sa šest pogodaka iz šest pokušaja, dok kod Makedonije ponovno najbolja Naukovič sa pet pogodaka.

Uoči posljednjeg kola u skupini I, u kojem se sastaju Norveška - Mađarska, Njemačka - Makedonija i Austrija - Poljska, u najboljoj su poziciji Norvežanke, koje čak i u slučaju poraza protiv Mađarske mogu u polufinale, dok Njemačka u slučaju pobjede protiv Makedonije ide u polufinale, neovisno o rezultatu Mađarske, zbog boljeg međusobnog omjera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!