Rukomet

Skupina I: Norveška i Njemačka u borbu za medalje

Petar Plevnik • četvrtak, 14.12.2006.

U susretima posljednjeg kola skupine I saznali smo imena ekipa koje će u borbu za odličja. Norveška je u izravnom sudaru sa Mađarskom potvrdila kako je u ovom trenutku bolja reprezentacija, dok je Njemačka pobjedom protiv Makedonije ostvarila ono čemu se prije početka natjecanja malo tko nadao...

Makedonija - Njemačka 20:23

Njemice su uoči susreta s Makedonijom imale vrlo jasnu računicu - doći do pobjede koja bi im, neovisno o ishodu dvoboja Mađarske i Norveške, osigurala plasman u polufinale. Iako su opuštene Makedonke pružile vrlo jak otpor, Njemice su upisale očekivanu pobjede i rezultatom 23:20 osigurale borbu za medalje.

Od samog početka Makedonke su nagovijestile kako se neće lako predati. Igralo se gol za gol sve do 22. minute, kada Njemačka po prvi puta uspijeva steči prednost od dva pogotka (8:10). Međutim, u posljednjih sedam minuta prvog dijela Makedonke rade seriju 3:0 i na odmor odlaze s golom prednosti, 11:10. Njemice su susret riješile početkom nastavka, kada s dvije mini serije od 3:0 i 2:0 u 40. minuti odlaze na četiri pogotka prednosti, 13:17, koja Makedonke nisu uspijele sustići do kraja susreta.

Prvo ime u redovima Njemačke bila je iskusna Grit Jurack sa devet pogodaka, dok su po četiri postigle Baumbach i Krause. Kod Makedonki uvjerljivo najbolja Radulovič sa osam pogodaka, dok je vrlo loš susret odigrala Marina Naukovič, sa samo jednim pogotkom iz sedam pokušaja, uz jedan nerealizirani sedmerac.

Mađarska - Norveška 31:34

Jedina šansa za proboj Mađarske u polufinale bila je evenutalna pobjeda od barem šest pogodaka razlike, koja bi Mađaricama omogućila drugo mjesto u skupini, dok bi ih pobjeda od devet razlike odvela na prvo mjesto. Problem je bio u činjenici da je s druge strane stajala moćna Norveška, kojoj je i bod bio dovoljan za osiguravanje prvog mjesta u skupini.

Nakon izjednačenih početnih pet minuta, Norvežanke preuzimaju inicijativu pa tako u 22. minuti imaju dotad najveću prednost na susretu od četiri pogotka prednosti (10:14). Ipak, Mađarice do odmora, ponajviše zahvaljujući Görbicz i Szücs, uspijevaju smanjiti na pogodak zaostatka (16:17). Ključan trenutak susreta dogodio se između 35. i 40. minute, kada Norvežanke serijom 5:0 odlaze na 18:25, prednost koju Mađarice više nisu imale snage sustići. Jedino je Mehlmann s dva pogotka na kraju susreta uspijela smanjiti rezultat na konačnih 31:34 za Norvešku.

Uz 17 obrana Katrine Lund, najraspoloženija u redovima Norveške bila je Hammerseng sa osam pogodaka iz devet pokušaja te Aamodt i Jognasen sa po sedam pogodaka. Kod Mađarica šest pogodaka Görbicz te pet Mehlmann.

Austrija - Poljska 24:33

U susretu u kojem nije bilo pravog uloga, Poljska je uvjerljivo nadigrala Austriju i tako zauzela pretposljednje mjesto u grupi. Susret je protekao u egalu samo prvih 14 minuta, nakon čega kreće nalet Poljakinja koje već do odmora odlaze na plus osam, 12:20. U nastavku susreta Poljska je lakoćom održavala stečenu prednost za konačnih 24:33. Najbolja u redovima Poljske Kudlacz sa devet pogodaka, dok kod Austrije Logvin i Teodorovic po šest pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!