Rukomet

Francuska namučila Norvešku

Petar Plevnik • subota, 16.12.2006.

Ni u drugom polufinalnom susretu Europskog prvenstva nije bilo iznenađenja. Iako je Francuska pružila jak otpor, prema očekivanjima slavile su Norvežanke sa 28:24...

Norveška - Francuska 28:24 (15:12)

Suci: Henrik La Cour Laursen, Jens Carl Nielsen (oba Danska)

Norveška: Anette Johansen, Aamondt 2, Snorroeggen, Lybekk 2, Nostvold 1, Breivang 1, Kristine Lunde 7, Hammerseng 8, Kari Mette Johansen 5, Frafjord, Riegelhuth 2, Rokne, Pedersen (3 obrane), Katrine Lunde (14 obrana)
Izbornica: Marit Breivik

Francuska: Lambert 1, Kamto Njitam 2, Spincer 5, Pecqueux Rolland, Baudoin 2, Herbrecht 3, Cano 4, Pradel, Wendling 2, Nicolas, Dembele, Vanparys Torres 5, Tervel, Piejos, Pradel (4 obrane), Nicolas (13 obrana)
Izbornik: Olivier Krumbholz

Sedmerci: Norveška 4/7, Francuska 1/1

Isključenja: Norveška 2 minute, Francuska 4 minute

Već od samog početka Francuskinje su jasno dale do znanja kako će biti tvrd orah za Norvešku. Prvih 10 minuta Norveška je bila u minusu od pogotka ili dva, a do prvog vodstva u susretu izabranice Marit Breivik došle su u 13. minuti, pogotkom Lybekk za 9:8. Do kraja prvog dijela ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, ali na odmor s prednošću od tri gola ipak odlaze Norvežanke i to ponajviše zahvaljujući pogocima Hammerseng, koja je u završnici prvog dijela bila najbolja norveška igračica.

Kao i na početku susreta, u drugi dio bolje ulazi Francuskinje, koje u 37. minuti dolaze do izjednačenja (17:17). Ipak, Norveška ponovno u dva navrata radi mini seriju i odlazi na tri pogotka prednosti. Usprkos tome, Francuskinje se ne predaju te početkom 57. minute dolaze do novog izjednačenja (24:24). Neprestano vijanje rezultata očito je umorilo Francuskinje, koje u posljednje četiri minute ostaju bez pogotka, dok Norvežanke zabijaju četiri za konačnih 28:24 i zasluženi plasman u finale.

Prvo ime u redovima Norveške bila je Gro Hammerseng sa osam pogodaka, dok je Kristine Lunde postigla sedam. Zapažen učinak ostvarila je i Katrine Lunde sa 14 pogodaka. Kod Francuskinja, uz 13 obrana Nicolasa, po pet su pogodaka postigle Spincer i Vanparys Torres.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!