Rukomet

Magdeburg ponizio Kiel, Zrnić nezaustavljiv

Petar Plevnik • srijeda, 20.12.2006.

S četiri zaostala susreta kompletirano je 14. kolo rukometne Bundeslige. Za rezultat kola pobrinuo se Magdeburg koji je sa 15 pogodaka razlike svladao Kiel, nanijevši mu najteži poraz od 1986. godine...

Točno godinu dana nakon nevjerojatne 54:34 pobjede Kiela nad Magdeburgom, Magdeburg je dočekao trenutak osvete i porazio Kiel sa visokih 39:24. Rezultat se čini tim nestvarniji ako se zna da su gosti na odmoru imali dva pogotka prednosti (16:18), tako da su domaćini posljednjih pola sata igre riješili u svoju korist sa 17 pogodaka razlike (23:6). Junak večeri bio je vratar Heinevetter koji je činio čuda na domaćem golu, dok su od strijelaca najraspoloženiji bili Grafenhorst sa devet te Bielecki sa osam pogodaka. Kod neprepoznatljivih gostiju sedam pogodaka Kavtičnika.

U još jednom derbiju kola snage su odmjerili Gummersbach i HSV. U krajnje neizvjesnom susretu, u kojem su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu tijekom svih 60 minuta, podjela bodova (29:29). Već po običaju prvo ime u redovima Gummersbacha bio je naš Vedran Zrnić sa šest pogodaka. Kod gostiju najraspoloženiji Lijewski sa šest pogodaka, dok je Yoon svojim bivšim suigračima zabio četiri pogotka.

U dvoboju kandidata za europske kupove, Lemgo je lakoćom na domaćem parketu svladao Göppingen. U pobjedi od 38:26 istaknuo se Geirsson sa osam pogodaka, dok kod gostiiju šest pogodaka Michela.

Očekivanu pobjedu upisao je i Flensburg, koji je i bez Blaženka Lackovića svladao Wilhemshaven sa 35:27 i tako preuzeo vodstvo na ljestvici. Prvo ime u redovima domaćina Eggert sa devet pogodaka, dok kod gostiju isti broj pogodaka Hribara. Kristijan Ljubanović dva se puta upisao u strijelce.

Bundesliga, 14. kolo, zaostali susreti:
Magdeburg - Kiel 39:24, Gummersbach - HSV 29:29, Lemgo - Göppingen 38:26, Flensburg - Wilhemshaven 35:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!