Rukomet

Kielu veliki derbi, show Yoona

Petar Plevnik • nedjelja, 24.12.2006.

U središtu 16. kola Bundeslige bio je veliki derbi između Kiela i Flensburga, koji je u svoju korist riješio Kiel, na najbolji se način oporavivši od teškog poraza u Magdeburgu. Za pothvat kola pobrinuo se Korejac Kyung Shin Yoon, koji je u pobjedi HSV nad Lemgom postigao nevjerojatnih 18 pogodaka...

Kiel nije imao puno vremena za oporavak od blamaže od prije tri dana u Magdeburgu, budući da ga je već u ovom kolu dočekao vodeći Flensburg. Iako je Zebrama gostovanje Flensburga došlo u najgori mogući trenutak, momci Zvonimira Serdarušića smogli su snage za vrlo važnu pobjedu, kojom su ponovno preuzeli vodstvo na ljestvici.

Pred 10 250 gledatelja u rasprodanoj Ostsee dvorani, Kiel je tijekom cijelog susreta bio u prednosti i na kraju posve zasluženo slavio sa 36:34. Sjajnu partiju pružio je Šveđanin Marcus Ahlm sa 10 pogodaka, dok je njegov sunarodnjak Andersson postigao osam. Kod gostiju usamljen Christiansen sa 11 pogodaka, dok je Blaženko Lacković postigao tri.

Drugo uzastopno gostovanje uspješno je apsolvirao HSV. Nakon boda protiv Gummersbacha u prošlom kolu, momčad iz Hamburga ovaj je put slavila na uvijek neugodnom gostovanju kod Lemga (33:37). Za još jedan podvig pobrinuo se Korejac u redovima gostiju, Kyung Shin Yoon, koji je postigao nevjerojatnih 18 pogodaka, samo jedan manje od rekorda Bundeslige Jerzya Klempela, koji je na susretu njegovog Göppingena i Hofweira u sezoni 1982/83 postigao 19 pogodaka. U sjeni Yoona ostao je Mađar Mocsai, koji je postigao 11 pogodaka za domaćine.

Nordhorn je iskoristio brojne ozljede u redovima Göppingena, došavši do još jedne vrijedne pobjede na gostovanju, kojom je došao na samo bod zaostatka od Kiela i Flensburga. Iako bez svog ponajboljeg igrača Glandorfa, gosti su došli do rutinske pobjede 34:27. Prvo ime u redovima Nordhorna Jan Filip sa devet pogodaka te vratar Gentzel sa 18 obrana. Goran Šprem četiri se puta upisao u strijelce, uz jedan nerealizirani sedmerac. U redovima domaćina, kojima je ovo treći uzastopni poraz, po šest pogodaka Schweikardta i Michela.

Priključak s vrhom održao je i Gummersbach, rutinskom pobjedom protiv Mindena (32:24). Gosti su se solidno nosili u prvom dijelu (16:14), no u nastavku domaćini predvođeni Alvanosom sa 10 pogodaka dolaze do uvjerljive pobjede. Vedran Zrnić postigao je pet pogodaka, uz sva tri realizirana sedmerca. Kod gostiju sedam pogodaka Gudjonssona.

Do iznenađujućeg boda došao je Ballingen, na gostovanju kod Kronau/Östringena. Iako su domaćini gotovo 40-ak minuta bili u vodstvu, gosti zahvaljujući pogotku Strobela u posljednjoj sekundi dolaze do 22:22 i velikog boda u borbi za ostanak. Prvo ime u redovima domaćina Jurasik sa osam pogodaka, dok kod gostiju po četiri pogotka Ettweina i Klüttermanna.

Wilhemshaven je uspio prekiniti seriju od tri uzastopne pobjede Wetzlara, slavivši na gostovanju sa 28:27. U vrlo izjednačenom susretu, gosti su do pobjede došli u pretposljednjoj sekundi, zahvaljujući pogotku Olivera Köhrmanna. Kod domaćina devet pogodaka Kaufmanna, dok kod gostiju šest golova Bedzikoswskog. Po jedan pogodak za svoje momčadi postigli su Krešo Ivanković i Kristijan Ljubanović.

Nakon što je tijekom tjedna "uništio" Kiel, Magdeburg je došao do bodova na neugodnom gostovanju kod Großwallstadta. Iako je Großwallstadt u posljednjih 15 minuta ušao sa pet pogodaka prednosti (25:20), gosti u furioznoj završnici na krilima Abatija sa devet i Bieleckog sa šest golova dolaze do konačnih 27:28. Kod domaćina pet pogodaka Kunza i Holm-Jörgensena.

Pobjedom nad Düssledorfom (27:21) Lübbecke je uspio pobjeći s prvoligaškog dna. Domaćine su do prijeko potrebne pobjede predvodili Iacob sa osam te Kokir sa sedam pogodaka. Kod gostiju najbolji Sieberger sa pet pogodaka.

Slična priča bila je i sa Melsungenom, koji je nakon smjene Radoslava Trtika dočekao Hildesheim. Iako su gosti na odmor otišli sa pet pogodaka prednosti (9:14), domaćini u nastavku susretu rade preokret i odlaze do konačnih 24:21. Prvo ime u redovima pobjednika Hazl sa osam pogodaka, dok kod gostiju pet pogodaka Thiedea.

Bundesliga, 16. kolo, rezultati:
TBV Lemgo - HSV Hamburg 33:37
THW Kiel - SG Flensburg-Handewitt 36:34
SG Kronau/Östringen - HBW Balingen-Weilstetten 22:22
MT Melsungen - Eintracht Hildesheim 24:21
VfL Gummersbach - GWD Minden 32:24
FA Göppingen - HSG Nordhorn 27:34
TuS N-Lübbecke - HSG Düsseldorf 27:21
TV Großwallstadt - SC Magdeburg 27:28
HSG Wetzlar - Wilhelmshavener HV 27:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!