Tenis

Novo iznenađenje u Perthu

Maja Giljanović • subota, 30.12.2006.

Nakon uvodnog poraza prvih nositelja Hopman Cupa, Rusa, od domaćina Australije, branitelji prošlogodišnjeg naslova, Amerikanci, također su poraženi u svom prvom nastupu...

Bolji od četvrtih nositelja, unatoč ulasku u meč u svojstvu underdoga i usprkos tome što su u Perth stigli tek kao zamjena za Nijemce koji su se povukli zbog ozljede Nicolasa Kiefera, bili su sedmopostavljeni Francuzi koji su u dva maratonska susreta slavili te su s konačnih 2:1 Tatiana Golovin i Jerome Haehnel nadvisili kombinaciju Ashley Harkleroad i Mardy Fish.

18-godišnja Francuskinja je impresivnom predstavom nadvladala jet-lag i umor koje je jamačno osjećala nakon što je u Australiju doletjela iz svoje baze na Floridi niti 24 sata uoči starta turnira. Sat i 56 minuta trebalo je 22. tenisačici svijeta da sa 6:3, 4:6, 6:2 izbori pobjedu nad Harkleroad koja je u sastav reprezentacije SAD-a uletjela kao zamjena za Venus Williams koja je uslijed još uvijek nezaliječene ozljede zgloba morala odustati od natjecanja. Amerikanka, 86. igračica WTA liste, u odlučujućim trenucima susreta nije uspjela ukrotiti servis naturalizirane Moskovljanke te je sa sedam iskorištenih (od ukupno 16) break lopti Golovin utrla put Francuskoj ka vrijednoj pobjedi.

Vezane vijesti

Ona je, pak, stigla nakon iscrpljujućeg dva sata i sedam minuta dugog susreta nakon kojeg je u neizvjesnoj završnici 26-godišnji Haehnel iznenadio renomiranijeg i teniski iskusnijeg, 47. tenisača ATP liste, Fisha. 213. igrač svijeta prvi je set dobio breakom u dvanaestoj igri, 25-godišnji Amerikanac, inače zamjena za ozlijeđenog Taylora Denta, uzvratio je u drugom, a treći je unatoč boljoj igri i višem postotku prvog servisa Fisha, nakon po jednom oduzetom servisu s obje strane, u tie-breaku odlučujućeg seta izborio Haehnel koji je, zanimljivo, prevladao vlastito zaziranje od letenja i doputovao do daleke Austalije samo radi prigode da predstavlja svoju zemlju na ovom prestižnom, 1.000.000 $ vrijednom ekshibicijskom turniru.

Nebitan meč parova je bez borbe pripao Amerikancima.

Ranije danas je dvoboj parova koji također nije imao rezultatskog značaja pripao ruskoj kombinaciji Petrova/Tursunov.

Slijedi dvoboj iz skupine B između trećih nositelja, češkog para Safarova/Berdych te pobjednika azijskog izdanja HC-a, Indijaca Mirze i Bopanne.

Hopman Cup, rezultati:
Petrova/Tursunov - Molik/Philippoussis 7:6(6), 6:1; Golovin - Harkleroad 6:3, 4:6, 6:2; Haehnel - Fish 7:5, 4:6, 7:6(3)

Skupina A:
1. Francuska 2
2. Australija 2
3. SAD 0
4. Rusija 0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!