Ostali sportovi

Četvrto mjesto Križaneca na Svjetskom prvenstvu

Sportnet • četvrtak, 28.09.2006.

U švicarskom Montreuxu, od 23. rujna do 01. listopada 2006. godine održava se Svjetsko prvenstvo stolnotenisača s invaliditetom. Hrvatski stolnotenisač Zoran Križanec, u kategoriji 5, (kolica), danas je osvojio 4. mjesto. Kao prvoplasirani u grupi Križanac je u četvrtfinalu sinoć pobijedio Kam Shing Kwonga iz Hong Konga, rezultatom 3-2(-8,-5,13,9,10)...

U uzbudljivom i napetom meču trener Žarko Valentić "zaradio“ je crveni karton.

Jutros u polufinalnom susretu s Korejancem Kim Byoung Youngom, inače petoplasiranim na svjetskoj rang ljestvici, Zoran Križanec je izgubio rezultatom, 1:3, a u meču za 3. mjesto istim rezultatom je izgubio od Tommya Urhauga, Norveška, koji je prvoplasirani na svjetskoj rang listi. U Finalu je šveđanin Ernst Bollden pobijedio Kim Byoung Younga i osvojio zlato.

Slika 1 od 2.

Ovo je do sada najveći uspjeh Hrvatskog paraolimpijca Zorana Križanca koji će mu donijeti dosta bodova za svjetsku rang listu.

Ostali naši natjecatelji na Svjetskom prvenstvu stolnotenisača s invaliditetom, Ivica Vugrinec (kategorija 4), Vjekoslav Gregorović (kategorija 6) te Dragan Rakić i Emil Gubica (kategorija 9) nisu uspjeli proći grupe u pojedinačnom dijelu natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!