Vodeni sportovi

Submania Apnea kup

Sportnet • petak, 17.11.2006.

U Zagrebu je u subotu 11.11.2006 na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania i Zagrebačkog ronilačkog saveza održan 2. Submania Apnea kup. Radi se o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem po pravilima AIDA-e, krovne svjetske udruge za ronjenje na dah...

Natjecatelji i natjecateljice su se okušali u trima bazenskim disciplinama: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja.

Sudjelovalo 23 natjecatelja i 9 natjecateljica iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Grčke. Prijavljeni Mađari nisu došli zbog bolesti. Bilo je dosta novih natjecatelja u odnosu na prošlogodišnji Kup, što ukazuje na perspektivnu budućnost natjecanja.

S obzirom na to da bazenska sezona za većinu natjecatelja tek počinje, postignuti su lijepi rezultati od kojih moramo izdvojiti novi nacionalni rekord Karle Fabrio u Dinamici s perajama koji sada iznosi 125 metara. Karla je ujedno i ukupna pobjednica u ženskoj konkurenciji ispred Lidije Lijić i Julijane Josifov.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio slovenac Miha Pribošič, ispred Hrvata Slavena Čubrića i Grka Manosa Iatruoua. U klupskoj konkurenciji pobjedila je ekipa RK Geronimo iz zagreba. Drugo mjesto pripalo je ekipi RK Submania (Zagreb) a treće ekipi Deep Star (Srbija).

Prvoplasiranima u ukupnom poretku u muškoj i ženskoj konkurenciji vrijedne nagrade dodijelio je sponzor natjecanja - trgovina ronilačke opreme Subfanatik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!