Nogomet

Uspjela generalka za Rusiju

Marin Vuković • srijeda, 30.08.2006.

Hrvatska nogometna reprezentacija uveličala je stoti rođendan sisačke Segeste gostovanjem na Gradskom stadionu u Sisku. Susret sa Segestom Slavenu Biliću ujedno je poslužio kao generalna proba za dvoboj kvalifikacija s Rusijom, a naši reprezentativci slavili su sa 6:2...

Revijalna utakmica otvorena je nizom svečanosti, a utakmici su uz brojne političare i dužnosnike bili nazočni i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković, te glavni tajnik Zorislav Srebrić. Početni udarac na utakmici izveo je najstariji živući igrač Segeste Rudolf Draženović.

Vezane vijesti

Već u prvoj minuti utakmice uzbuđenje pred Segestinim vratima, Luka Modrić pucao je ravno u vratara Kovačevića. Deset minuta kasnije prva je lopta odsjela u mreži slavljenika. Ivica Olić probio se lijevom stranom i ubacio za Eduarda koji glavom šalje loptu pored nemoćnog vratara Segeste.

Slika 1 od 2.
Foto: Darko Vuković

U 17. minuti Modrić kombinira s Milanom Rapaićem koji je izostankom Darija Srne preuzeo njegovu poziciju. Udarac Rapaića brani Kovačević, no ne i udarac Eduarda samo dvije minute kasnije. Danas raspoloženi Dinamov napadač iskoristio je odbijenu loptu nakon Rapaićeva udarca i efektnim volejem povisio na 2:0.

Rapaić je ponovno u centru pozornosti i u 30. minuti. Uzeo je loptu na sredini terena, povukao sve do ruba šesnaesterca i snažno pucao pogodivši gredu. Minutu kasnije bilo je već 3:0 za Vatrene. Ponovno je strijelac bio Eduardo, pogodivši mrežu petom nakon ubacivanja Luke Modrića.

Slika 3 od 4.
Foto: Darko Vuković

Prvi udarac prema vratima Vedrana Runje Segesta je uputila tek u 35. minuti nakon slobodnog udarca, no bez veće opasnosti. U tim trenucima domaćin se malo trgnuo i nekoliko puta priprijetio obrani hrvatske reprezentacije, ali do odmora je ostalo Eduardo 3 - Segesta 0.

U nastavku utakmice izbornik Slaven Bilić u igru je ubacio sve igrače koje je imao na raspolaganju na klupi za pričuve. Ušli su Danijel Pranjić, Vedran Ćorluka, Boško Balaban, Jerko Leko, Ivan Klasnić, Mladen Petrić i Marijan Buljat i već na samom početku doživjeli šok. U 47. minuti sam je pred vratara Hrvatske izašao Igor Deronjić i smanjio na 3:1, na opće oduševljenje punog Gradskog stadiona u Sisku. Odmah nakon pogotka, Deronjić se našao u novoj prilici, no njegov udarac glavom otišao je pored vratnice.

Slika 2 od 3.
Foto: Darko Vuković

Igrala se 55. minuta kada je Marijan Buljat lijepo ubacio za Klasnića, a ovaj prelijepim volejem s ruba šesnaesterca pogodio mrežu za vodstvo Hrvatske od 4:1. Pet minuta kasnije još se jedna lopta našla iza leđa vratara crveno-bijelih. S lijeve strane ubacio je Marko Babić, Modrić lijepo primio loptu u kaznenom prostoru i prevarivši svog čuvara pogodio donji lijevi kut Segestina gola. Ni tu pogocima nije bio kraj. Nepune dvije minute nakon Modrićeva gola dupli pas odigrali su Klasnić i Balaban, a potonjem nije bilo teško prebaciti istrčalog vratara Šlogara.

Činilo se da je naš izbornik bio zadovoljan s pola tuceta golova u mreži protivnika, te je u 63. minuti povukao potez koji je mnoge zabrinuo. Naime, izašao je Luka Modrić i Hrvatska je od tog trenutka igrala s 10 igrača. Nagađalo se o ozljedi Dinamova veznjaka, no kasnije su takve priče demantirane. Izbornik Bilić nije imao dovoljno raspoloživih igrača za sve izmjene, te je odlučio isprobavti varijantu s igračem manje u polju.

Posljednju je riječ na utakmici ipak imala slavljenička momčad. U 83. minuti Jurica Šenija izveo je pravu malu majstoriju na desnoj strani Segestina napada, prevarivši sjajnim driblingom Danijela Pranjića. Hrvatski reprezentativac zaplivao je u prazno, a Šeniji nije bilo teško nesmetano pogoditi mrežu za konačnih 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!