Nogomet

Asistencija Stanišića u pobjedi Bayer Leverkusena, remi u Marseilleu

Petar Jenjić • četvrtak, 02.05.2024.
Asistencija Stanišića u pobjedi Bayer Leverkusena, remi u Marseilleu
Foto: EPA

Bayer Leverkusen nastavlja svoj niz bez poraza ove sezone, nakon što je u prvoj utakmici polufinala Europske lige slavio u gostima kod Rome. U Marseilleu je istoimeni domaćin remizirao protiv Atalante...

Roma - Bayer Leverkusen 0:2

Do 47. uzastopne utakmice bez poraza stigao je Bayer Leverkusen koji je slavio na gostovanju kod Rome u prvoj utakmici polufinala Europske lige. Momčad Xabija Alonsa bila je bolja rezultatom 0:2.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odlična šansa za Romu u 21. minuti kada je Romelu Lukaku pucao glavom, ali lopta je završila na gredi. Nešto ranije udarac je oprobao Paulo Dybala, ali obranio je gostujući golman.

Nakon jako dobre šanse preko Jeremijea Frimponga, Leverkusen je ipak stigao do vodstva. Loša povratna lopta Ricka Karsdorpa, uzeo je Alejandro Grimaldo koji je prosljeđuje Florianu Wirtzu, a on nije imao pretežak posao.

Vidjeli smo nakon toga dva dobra udarca, po jedan sa svake strane. Prvo je zaprijetio Frimpong, a onda i Lorenzo Pellegrini, no udarci su išli malo kraj stative. U završnici prvog poluvremena gosti su imali kontru pet na tri, ali nisu je uspjeli zaključiti kako su trebali.

Na 0:2 gosti su povisili u 73. minuti kada je Josip Stanišić ostavio loptu za Roberta Andricha koji je sjajno opalio s nešto više od 20 metara pod samu gredu. Neobranjivo za Milu Svilara.

Imala je Roma svoje šanse za pogodak, no nije ih uspjela iskoristiti. Stanišić je odigrao cijeli susret za njemačku ekipu.

Marseille - Atalanta 1:1

Nije bilo pobjednika na Velodromeu između Marseillea i Atalante. Obje ekipe postigle su po jedan pogodak i bit će vrlo zanimljivo u uzvratu u Bergamu.

Atalanta je bolje krenula i susret i zasluženo povela u 11. minuti. Krasno je Teun Koopmeiners odigrao u prostor za Gianlucu Scamaccu koji ulazi s loptom u kazneni prostor, a zatim i matira protivničkog vratara.

Marseille je došao do poravnanja u 20. minuti kada je Chancel Mbemba dobro naciljao izvana i poslao loptu od stative u mrežu. Samo četiri minute ranije Mario Pašalić morao je ući u igru nakon ozljede Seada Kolašinca.

Međutim, u ostatku utakmice rezultat se više nije promijenio.

FOTO: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Europska liga, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Roma0:2Bayer Leverkusen
Marseille1:1Atalanta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!