Tenis

Kostanić za 40 minuta završila nastup

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2006.

Hrvatski tenis na US Openu više nema predstavnika. Nakon što su prvog dana ispali Ljubičić, Karlović i Lisjak, danas je Jelena Kostanić zaokružila priču katastrofalnim porazom od Lindsay Davenport....

Drugi puta ove godine naši predstavnici na Grand Slam turnirima gube s dva puta po 6:0. Amelie Mauresmo u Roland Garrosu bez izgubljenog gema ispratila je Ivanu Abramović, a danas je Jelena Kostanić ubilježila poraz bez osvojenog gema u susretu s Lindsay Davenport.

Što napisati o meču koji je završen 6:0, 6:0. Jasno je da je Jelena odigrala vrlo loš meč, uoči meča bilo je jasno da ima malu šansu samo ukoliko Davenport bude imala nekih većih problema s ozljedama koje ju muče, ali nitko nije mogao pretpostaviti da će susret završiti tako katastrofalno.

U cijelom meču Jelena je imala tek dva winnera, nije griješila puno više od Davenport, ali Amerikanka je zato bila puno agresivnija i na kraju zasluženo slavila. Do kraja meča Kostanić je osvojila tek 21 poen od čega osam na servis Davenport i to bez ijedne break prilike.

Porazom Jelene Kostanić u drugom kolu, završen je rezultatski najlošiji Grand Slam turnir naših predstavnika nakon niza godina.

US Open, drugo kolo, tenisačice:
Davenport (SAD, 10) - Kostanić (Hrvatska) 6:0, 6:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!