Ostali sportovi

Streličari zadovoljili očekivanja izbornika na SP-u

Tanja Zorman • utorak, 05.09.2006.

U švedskom gradu Göteborgu prošlog se tjedna održavalo Svjetsko prvenstvo u poljskom streličarstvu (FIELD-u). Hrvatski streličari su ostvarili očekivane rezultate, te tako pokazali svoje vještine u najboljem trenutku...

U kategoriji seniorki složeni luk Hrvatsku je predstavljala Ivana Buden koja je u kvalifikacijama zauzela 14. mjesto sa 692 pogođena kruga, a pomoću eliminacija se popela na odlično deseto mjesto. Seniore goli luk su predstavljali Zdenko Videc sa pogođena 572 kruga i zauzetim 23. mjestom, Draško Mihinjač sa pogođenih 524 kruga i zauzetim 31. mjestom, a samo jedno mjesto nakon njega zauzeo je Mladen Čiča s 518 krugova.

Juniore su predstavljali Josip Jakopović i Tanja Zorman koji su Hrvatsku predstavljali ove godine na svim juniorskim natjecanjima. Josip je u kvalifikacijama zauzeo sedmo mjesto sa pogođenih 578 krugova i osobnim rekordom, no nakon eliminacija gubi dosadašnju poziciju i pada na solidno deseto mjesto.

Direktan "upad" u četvrtfinale značio je za juniorke složeni luk gubitak prava sudjelovanja na svjetskom prvenstvu, no ne trebaju se zanemariti njihova postignuća na turniru za koja su nagrađene (u konkurenciji juniorki goli luk, juniorki olimpijski luk i kod juniora goli luk pojavio se isti problem). Tanja je u kvalifikacijama zauzela drugo mjesto sa pogođenih 658 krugova, u četvrtfinalu je sa pogođenih 168 krugova također zauzimala drugo mjesto, koje je i zadržala do kraja turnira. U polufinalu, Tanja je pobjedila Anastasiu Anastasio sa dva boda prednosti, dok je u finalu izgubila od Malin Johansson za 4.

Već u subotu naši streličari idu na novi turnir, europsko prvenstvo u metnom streličarstvu za seniore koje se održava u Ateni. Hrvatsku će predstavljati muška ekipa u složenom luku u sastavu Goran Villi, Darko Uidl i Dario Gregec, ženska ekipa u složenom luku čije su članice Ivana Buden, Lana Koller i Tanja Zorman. Robert Šandorka natjecat će se u disciplini seniora olimpijski luk, dok će pratnja biti seniorki izbornik Dubravko Buden.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!