Nogomet

Bordeaux zacementirao Nicu na dno, pobjeda Auxerrea

Branimir Korać, Ivan Detelić • subota, 09.09.2006.

U prvom susretu petog kola francuskog prvenstva Bordeaux je svladao Nicu s 3:2. Ovim porazom Nice je pstala na dnu ljestvice s tek jednim osvojenim bodom...

Nice je vrlo loše krenula u prvenstvo i nalazi se na samom dnu ljetvice. Na gostovanje kod Bordeauxa otputovali su s imperativom osvajanja barem boda, ali nije im to pošlo za rukom.

Nice je povela u 28. minuti preko Vairraulta, ali u završnici poluvremena Bordeaux radi preokret i dolazi do vodstva. Prvo u 41. minuti Darcheville poravnava na 1:1, a zatim Wendell u 44. minuti donosi domaćinu vodstvo 2:1.

U drugom dijelu Darcheville u 64. minuti podiže na 3:1, a sve što su gosti uspjeli do kraja napraviti je smanjiti preko Edersona u 77. minuti.

Dinamov trener, Josip Kuže, otišao je u Auxerre kako bi vidio istoimenog domaćina na djelu na vlastitom travnjaku. Auxerre je na odmor otišao s minimalnom prednošću za koju je zaslužan bio Cheyrou pogotkom iz 28. minute. U drugom je poluvremenu Auxerre uspio povećati vodstvo, a strijelac je bio Jelen u 58. minuti, da bi Monaco tri minute kasnije vratio utakmicu u nemirne vode. Pogodak je djelo Nimania. Ipak Monaco nije uspio napraviti ništa više od toga, te su Dinamovi protivnici u prvom kolu Kupa Uefe došli do prve ovosezonske pobjede.

Trener Kuže je dobio potvrdu da mu mogući pozitivni rezultat iz Zagreba neće garantirati prolaz, jer kako je i pretpostavljao, Auxerre je puno opasniji i konkretniji kada igra pred vlastitom publikom.

Nakon poraza u prošlom kolu, Le Mans je ugostio Lorient. Iako u prvom djelu nije bilo pogodaka, na samom početku drugog, točnije u 49. minuti, Le Mans je preko Grafitea došao u vodstvo. Stvari je na početak vratio Morel pogotkom u 61. minuti. Do kraja utakmice obje su momčadi imale brojne prilike za osvajanje sva tri boda, ali oba vratara su bila na visina zadatka, te su bodovi ravnopravno podijeljeni

Valenciennes je otišao na novo prvoligaško gostovanje na noge Lensu. Mrežu gostiju već je u sedmoj minuti načeo Dindane. Na drugi pogodak istog igrača nije se trebalo dugo čekati, jer je već u 24. minuti rezultat glasio 2:0. Do kraja poluvremena Lens je još više povećao svoje vodstvo. Strijelac u 30. minuti bio je Demont. Lens je do kraja utakmice ubacio u nižu brzinu te glatko priveo utakmicu kraju.

Lyon je protiv Troyesa krenuo odlučno po sva tri boda. Nakon brojnih prilika dominaciju Lyona okrunio je Cris u 16. minuti. Lyon je uspješno kontrolirao utakmicu te u 87. minuti otklonio svaku sumnju u pobjednika kada Juninho postiže pogodak. Lyon je u utakmici uputio ukupno 14 udaraca prema suparničkim vratima, a vratar Troyesa Le Crom se na ovoj utakmici nije proslavio, jer je od dva udarca u okvir nije zaustavio niti jedan.

Lille je, nakon što je u prošlom kolu razmontirao Bordeaux, nove bodove potražio u Nantesu. "Kanarinci" nisu dugo izdržali i Lille je pogotkom svog najubojitijeg napadača, Odemwinigiea u desetoj minuti došao u vodstvo. Nantes je ipak u 69. minuti došao do izjednačenja, olakšanje svome treneru donio je Payet. Na kraju se ispostavilo da će to biti i konačan rezultat susreta.

Sochaux je s pobjedom iz prošlog kola nad PSG-om, otišao na vruć travnjak Rennesa, koji traži iskupljenje za prošlotjedni poraz. Iako je Rennes bio nešto konkretniji nije uspio postići pogodak i na odmor se otišlo s početnim rezultatom, tako da se sve bitno odvilo u drugom poluvremenu. Poveo je domaćin u 52. minuti, strijelac je bio Jeunechamp. Na odgovor gostiju se nije trebalo puno čekati, izjednačenje je stiglo tri minute kasnije. Pogodak je djelo Santosa. Novo vodstvo svojoj momčadi donosi Monterubbio iz jedanaesterca u 61. minuti, a taj pogodak je na kraju bio i vrijedan sva tri boda.

Sedan i St.Etienne nisu gubili vrijeme na opipavanje snaga, te smo već do sedme minute vidjeli dva pogotka. Poveo je St.Etienne u drugoj minuti preko Piquionnea, da bi u sedmoj minuti domaćini poravnali rezultat pogotkom Noroa. Nakon uraganskog početka igra se malo smirila te do kraja poluvrmena više nije bilo zgoditaka. Svojim drugim pogotkom Noro u 52. minuti donosi vodstvo Sedanu, koje je trajalo tek 13 minuta kada Feindouno trese mrežu domaćina. Tako je i završilo te su obje momčadi uzele po bod.

Sutra se igraju i preostale dvije utakmice petoga kola, Toulouse ugošćuje Nancy, a derbi kola će odigrati PSG i Marseille na Parku prinčeva.

Francuska liga, peto kolo:
Auxerre - Monaco 2:1, Le Mans - Lorient 1:1, Lens - Valenciennes 3:0, Lyon - Troyes 2:0, Nantes - Lille 1:1 , Rennes - Sochaux 2:1, Sedan - St.Etienne 2:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!