Nogomet

Sjajni Marseille, Toulouseu kasni spas

Branimir Korać • nedjelja, 10.09.2006.

U susretu petog kola francuskog prvenstva Toulouse i Nancy remizirali su 2:2. Gosti su do sudačke nadoknade bili u vodstvu, ali Toulouse je ipak izborio bod. Derbi kola igran je u Parizu gdje je PSG poražen od velikog rivala Olympiquea iz Marseillea s 3:1..

Nakon pet kola Nancy se drži na četvrtoj poziciji s deset bodova, a mogli su vrlo lako biti i drugoplasirani da su uspjeli zadržati vodstvo u završnici na gostovanju kod Toulousa.

Početak utakmice pripao je Toulouseu i činilo se kako će bodovi ostati na domaćem terenu. U 11. minuti Battles je konkretizirao terensku nadmoć i doveo domaćina u vodstvo. U drugom dijelu Nancy u 52. minuti preko Kima poravnava na 1:1, a četiri minute kasnije Toulouse dolazi u tešku situaciju nakon isključenja Battlesa.

Vrlo brzo Nancy konkretizira brojčanu premoć i preko Curbela u 62. minuti vodi 2:1. U završnici kada se činilo da će gosti uzeti sva tri boda. Toulouse poravnava preko Akpa-Akpra.

Središnja utakmica kola igrana je u Parizu. PSG i Marseille potpuno su različito ušli u prvenstvo i dok je domaćin tražio pobjedu za priključenje vrhu, Marseilleu je pobjeda pak donosila vodeću poziciju. Na kraju su više razloga za slavlje imali gosti koji su slavili 3:1.

Već u sedmoj minuti gosti dolaze do vodstva pogotkom Nianga s bijele točke. Tri minute kasnije novi jedanaesterac, ovaj puta za domaćina. Tragom Nianga ide i Pauleta koji poravnava na 1:1.

Na semoaforu je neodlučeno stajalo sve do 69. minute kada Marseille ponovno dolazi u vodstvo. Strijelac je bio Nasri koji je prije pogotka promašio jedanaesterac. Odluka o pobjedniku dolazi u jeku napada PSG-a kada Marseille u 89. minuti preko Pagisa dolazi do 3:1.

Francusko prvenstvo, peto kolo:
Toulouse - Nancy 2:2, PSG - Marseille 1:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!