Nogomet

Novo kolo, nova uzbuđenja

Marko Kljaić • nedjelja, 10.09.2006.

Nakon subotnjih utakmica u kojima su bile uspješne momčadi Barcelone i Valencije, nedjeljni susreti donijeli su nova uzbuđenja. Sedam susreta započelo je u 19 sati i donijelo je mnogo golova i odličnog nogometa...

Sve oči bile su uprte na Gradski stadion u Valenciji, gdje je Levante ugostio Real iz Madrida. Nakon remija kod kuće protiv Villarreala, Madrižani su tražili pobjedu u ovom susretu. Prvi pogodak za goste postigao je Ruud van Nistelrooy u 16. minuti. Deset minuta nakon toga Cassano povisuje rezultat na 2:0. U 30. minuti Francuz u dresu Levantea, Frederic Dehu dobiva crveni karton. S igračem manjem domaćini smanjuju rezultat na 2:1. Strijelac u 35. minuti je Felix Dja Ettien. U drugom dijelu van Nistelrooy povisuje na 3:1 u 56. minuti. U 85. minuti igrač domaće momčadi Camacho dobiva dva žuta kartona, samim tim i isključujući crveni. Samo minutu kasnije van Nistelrooy nije bio uspješan s bijele točke. Domaćini igraju s dvojicom igrača manje u polju. Svoj treći pogodak na utakmici van Nistelrooy postiže u zadnjoj minuti susreta.

Vodeći pogodak u San Sebastianu na Anoeta stadionu postigli su gosti. Sevilla je povela protiv Sociedada već u osmoj minuti. Strijelac je bio veznjak Renato. Do kraja prvih 45 minuta rezultat se nije mijenjao. Petnaest minuta prije kraja utakmice Kanoute postiže drugi pogodak za Sevillu. Do kraja susreta pala su još dva pogotka. Prvo gosti povisuju rezultata na 3:0 u 89. minuti preko Kanoutea. Počasni pogodak za Sociedad postiže Cerio u sudačkoj nadoknadi. Odličnom igrom Sevilla potvrđuje da će biti jedan od glavnih kandidata za naslov.

Betis je u prvom poluvremenu golovima Juanita u 19. i Edua u 39. minuti nadigrao goste iz Bilbaa. Pobjedu su povrdili na samom kraju susreta, kada je precizan bio veznjak Capi. Athletic je tako ostao samo na jednom bodu iz prvog kola.

Pred 14000 gledatelja Getafe i Racing odigrali su mirno prvo poluvrijeme bez zgoditaka. Rezultat je nakon 45 minuta bio 0:0. Domaćini se bude u nastavku i Guiza postiže vodeći pogodak nakon 14 minuta igre. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Getafe zasluženo upisuje nova tri boda.

Gimnastic je u prvom kolu iznenadio Espanyol u Barceloni, no u drugom kolu stigla im je nešto jača momčad. Celta iz Viga povela je tek u drugom poluvremenu, preko Brazilca Baiana u 48. minuti. Domaći napadač Portillo izjednačio je rezultat na 1:1 u 67. minuti. Gosti ponovno dolaze u vodstvo nakon samo sedam minuta. Strijelac za 2:1 je Nene. Nakon poraza kod kuće od Barcelone, Celta je uspjela osvojiti tri boda na gostovanju kod Gimnastica.

Iznenađenje kola bila je pobjeda Recreativa u gostima kod Villareala. Vezni igrač Santiago Cazorla donio je pobjedu svojoj momčadi zgoditkom u 81. minuti susreta. Žuta podmornica razočarala je svoje navijače slabom igrom i neučinkovitošću.

Jedini susret bez golova odigrali su Mallorca i Deportivo la Coruna na San Moix stadionu.

Posljednji meč drugog kola odigrali su Zaragoza i Espanyol na la Romaredi pred 35000 ljudi. U prvom poluvremenu momčad trenera Victora Fernandeza bila je uspješnija i zasluženo povela u 37. minuti. Strijelac je bio igrač koji je stigao ljetos iz Valencije, Argentinac Pablo Aimar. Šest minuta prije toga domaćini su ostali bez Ponzia koji je zaradio drugi žuti karton. U drugom dijelu susreta gosti iz Barcelone ne iskorištavaju brojčanu nadmoć, već i sami ostaju bez jednog igrača. Brazilac Eduardo Costa dobiva drugi žuti karton u 68. minuti. Napadač domaćih Diego Milito devet minuta prije kraja utkamice zabija za 2:0. Minutu nakon toga već je 3:0. Ovaj puta je strijelac vezni igrač Oscar. Domaćini su savim zasluženo pobijedili u utakmici koju su obilježila tri pogotka i čak 11 žutih i dva crvena kartona.

Nakon prva dva kola na čelu ljestvice nalaze se četiri momčadi s po šest bodova: Sevilla, Barcelona, Getafe i Valencia. Getafe je jedina momčad španjolskog prvenstva koja još nije primila pogodak. Real iz Madrida nalazi se na petom mjestu sa četiri boda, koliko imaju i Deportivo i Recreativo. Slijedeće kolo je na rasporedu za tjedan dana, a najzanimljiviji susreti sigurno će biti oni između Valencije i Getafea, te Seville i Betisa.

Španjolska Primera Division, 2. kolo:
Levante - Real Madrid 1:4; Real Sociedad - Sevilla 1:3; Getafe - Racing Santander 1:0; Gimnastic - Celta 1:2; Mallorca - Deportivo 0:0; Betis - Athletic Bilbao 3:0; Villareal - Recreatico Huelva 0:1; Atletico Madrid - Valencia 0:1, Barcelona - Osasuna 3:0; Real Zaragoza - Espanyol 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!