Nogomet

Bayern pao u Wolfsburgu

Branimir Korać, Petar Plevnik • subota, 30.09.2006.

U šestom kolu njemačke Bundeslige Bayern je neočekivano poražen kod Wolfsburga 1:0. Nakon ovog poraza Bayerna, Nürnberg je preuzeo vodstvo na ljestvici remijem na svom travnjaku s Mainzom 1:1. Zanimljivo je da Nürnberg u šest utakmica ima samo dvije pobjede. Uvjerljiv je bio Werder koji je s lakih 3:0 prošao Borussiju iz Mönchengladbacha...

Samo dva dana nakon sjajne predstave u Milanu i pobjede nad Interom, Bayern je svojim navijačima priredio neugodno iznenađenje. Na gostovanju u Wolfsburgu, Bavarci su doživjeli drugi uzastopni gostujući poraz u Bundesligi. Trenutak odluke dogodio se u 36. minuti kada Hanke koristi jedinu pravu prigodu domaćina na susretu i iz neposredne blizine matira nemoćnog Kahna. Iako je u nastavku susreta Bayern opsjedao vrata Wolfsburga, domaća obrana na čelu sa odličnim vratarom Jentzschom izdržala je sve gostujuće napade i došla do zaslužene pobjede.

Poraz Bayerna tek je donekle iskoristio Nürnberg, odigravši 1:1 protiv gostiju iz Mainza, što je Francima ipak bilo dovoljno za preuzimanje vodstva. na ljestvici. Domaćini su poveli u 24. minuti sjajnim pogotkom Polaka, potpuno kontrolirali susret, da bi u 43 minuti brzu kontru gostiju prekršajem zaustavio veznjak domaćina Mnari, opravdano zaradivši crveni karton. U drugom dijelu gosti kreću ka izjednačenju, a upornost im se isplaćuje u 85. minuti, kada Babatz iznenađuje loše postavljenog vratara Schäfera i udarcem s velike udaljenosti donosi svojoj momčadi bod. U redovima domaćina Ivica Banović u igru je ušao u 63. minuti, dok je Leon Benko susret odgledao s klupe.

Vezane vijesti

Već je utakmica s Barcelonom u Ligi prvaka najavila kako je Werder na putu izlaska iz rezultatske krize. Potvrda toga stisla je i današnjom uvjerljivom pobjedom nad Borussijom iz Mönchengladbcha od 3:0. Domaćini su do pobjede došli u ramzaku od pet minuta, točnije od 33. do 38. minute. Najprije Hunt u 33. minuti pogađa za 1:0, da bi dvije minute kasnije isti igrač asistirao Schulzu za 2:0. Pobjednik je riješen nepune tri minute kasnije kada Diego postavlja konačnih 3:0. Ivan Klasnić u igru je ušao u 67. minuti.

Za razliku od Werdera, HSV nikako ne uspijeva pronaći put izlaska iz krize. Ni nakon šest kola momčad Thomasa Dolla ne zna za pobjedu u Bundesligi. Na gostovanju kod Eintrachta u Frankfrutu, HSV se morao zadovoljiti bodom, odigravši 2:2, što je peti remi obje momčadi u šest odigranih kola. Više razloga za nezadovoljstvo imaju domaćini budući da su dva puta bili u vodstvu. Najprije je Meier u 36. minuti doveo Eintracht u vodstvo, da bi na 1:1 izjednačio Ljuboja u 51. Osam minuta kasnije Amanatidis ponovno dovodi domaćine u vodstvo, no na konačnih 2:2 postavlja Sanogo u 59. minuti.

Aachen je nastavio svoju sjajnu seriju pod novim trenerom Michaelom Frontzeckom, došavši do treće uzastopne pobjede. Iako su gosti zahvaljujući pogotku Gekasa iz 36. minute na odmor otišli s minimalnim vodstvom, domaćin u samo četiri minute nastavka dolaze do potpunog preokreta. Najprije Schlaudraff u 48. minuti glavom posprema u mrežu ubačaj Reghecampfa, da bi već u sljedećoj minuti Rösler osigurao domaćinu nova tri boda, dok gosti, za koje je od 71. minute igrao Ivo Iličević ostaju na dnu ljestvice.

Serija Energie Cottbusa od četiri susreta bez poraza zaustavljena je u Bielefeldu, gdje je Arminia slavila sa 3:1. Gosti su u vodstvo došli u 22. minuti, nakon brze kontre koju u u pogodak pretvara Munteanu. Ipak, do velikog preokreta domaćini stižu u nastavku susreta. Igrale su se tri minute nastavka kada usamljeni napadač Arminije Zuma zakucava loptu za izjednačenje. Nakon toga Arminia je u potpunosti preuzela incijativu, što je rezultiralo s još dva pogotka u mreži Piplice. Najprije je Wichniarek u 72. minuti doveo domaće u vodstvo, da bi pobjedu dvije minute kasnije potvrdio Masmanidis.

Njemačko prvenstvo, šesto kolo:
Wolfsburg - Bayern 1:0, Eintracht - HSV 2:2, Alemania - Bochum 2:1, Arminia - Energie 3:1, Werder - Borussia (M) 3:0, Nürnberg - Mainz 1:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!