Nogomet

Kranjčar debitirao za Portsmouth, Manchester na vrhu

Branimir Korać, Marin Vuković • nedjelja, 01.10.2006.

Niko Kranjčar napokon je zadobio povjerenje menadžera Harryja Redknappa i u susretu protiv Tottenhama zaigrao je od prve minute te vrlo dobro odigrao cijelu utakmicu. Nakon samo jednog boda iz protekla dva kola Manchester United se vratio uspjesima i pobjedom protiv Newcastlea ponovno preuzeo vrh Premiershipa, a iznenađuje i vrlo dobra forma Readinga koji je već četiri kola bez poraza...

Premiership, 7. kolo - golovi

Šest smo kola čekali i u sedmom dočekali. Niko Kranjčar odigrao je svoje prve minute u Premiershipu i to na teškom gostovanju kod Tottenhama na White Hart Laneu. Hrvatski reprezentativac odigrao je vrlo dobru utakmicu, bio rastrčan i raspoložen, no njegov debi pokvaren je drugim uzastopnim porazom Pompeya. Kranjčar je svih 90 minuta odigrao na lijevoj strani veznog reda, bio jedan od aktivnijih igrača u gostujućoj momčadi i izvodio većinu udaraca iz kuta.

Tottenham je utakmicu otvorio na najbolji mogući način, postigavši pogodak već nakon 40-ak sekundi igre. Strijelac je bio bivši igrač Liverpoola Danny Murphy. Do drugog pogotka domaći su stigli nakon izmišljenog jedanaesterca u 35. minuti. Didier Zokora je odglumio prekršaj, a glavni sudac utakmice nasjeo, pa Jermaineu Defoeu nije bilo teško s bijele točke povisiti na 2:0.

Prije odlaska na odmor Portsmouth je uspio smanjiti prednost domaćih. S desne strane u 39. minuti je ubacio Gary O'Neill, a na pravom mjestu našao se Nwankwo Kanu i glavom svladao domaćeg vratara. U nastavku utakmice svoj debi u dresu Portsmoutha doživio je i Andy Cole, bivši napadač Manchester Uniteda. Imao je jednu vrlo izglednu prigodu za pogodak sredinom drugog dijela, no na mjestu je bio vratar Paul Robinson.

Ostaje vidjeti kako će Kranjčarev debi ocijeniti trener Redknapp, te hoće li ga uvrstiti u momčad od prve minute i u sljedećem kolu pred vlastitim navijačima. Za dva tjedna Portsmouth na svom stadionu dočekuje West Ham.

Domaći poraz od Arsenala, a zatim i samo bod s gostovanja kod Readinga natjerali su Alexa Fergusona na promjenu. Svog najboljeg strijelca u dosadašnjem tijeku prvenstva Louisa Sahu ostavio je na klupi, a umjesto njega od prve minute ubacio Ole Gunnara Solskjaera. Taj se potez kasnije pokazao punim pogotkom, budući da je upravo Norvežanin odlučio utakmicu. Manchester je bio puno bolja momčad tijekom cijelog susreta i bilo je pitanje vremena kada će prva lopta odsjesti u mreži Harpera.

Newcastle se uglavnom orijentirao na obrambene zadaće, te pokušavao zaprijetiti iz malobrojnih kontranapada koje je Unitedova obrana lako zaustavljala. Sredinom prvog dijela vratnicu je zatresao Darren Fletcher, a prvi pogodak stigao je neposredno prije odlaska na odmor. Cristiano Ronaldo se izborio za udarac s ruba šesnaesterca, pogodio vratnicu, no lopta se odbila na nogu Solskjaeru kojem nije bilo teško zakucati je u mrežu za 1:0.

Drugo poluvrijeme Manchester je otvorio još agresivnije i u početnih pet minuta u potpunosti razbio Newcastle. Jedna za drugom redale su se prigode pred gostujućim vratima, bila je to prava opsada koja je i urodila drugim pogotkom u 49. minuti. Nemanja Vidić je pucao s ruba šesnaesterca, lopta je na putu zakvačila nogu Solskjaera i promijenila smjer te prevarila Harpera za 2:0. Pogodak je pripisan Solskjaeru iako je veći dio posla obavio upravo Vidić. Do kraja susreta United je mogao do vrha napuniti mrežu gostiju, čemu u prilog govori i statistički podatak od čak 27 udaraca prema vratima u odnosu na samo tri Newcastleova.

Iako su imali veliku inicijativu i niz prilika, nogometaši West Hama nisu uspjeli doći do pobjede protiv Readinga. Gosti su jednom zapucali prema golu i bili precizni te tako došli do pobjede.

Bio je to pravi šok za West Ham. Već u drugoj minuti Korejac Seol Ki-Hyeon hvata na krivoj nozi Roya Carrolla i donosi gostima prednost. Ujedno to je bilo sve što su igrači Readinga napravili u svih 90 minuta, ali sasvim dovoljno za pobjedu nad nepreciznim domaćinom.

Blackburn je preokrenuo susret protiv Wigana i tako došao do treće uzastopne pobjede. Gosti su poveli golom Emilea Heskeya nakon samo dvije minute igre, no prvo Bentley izjednačuje prije odlaska na odmor, a zatim devet minuta prije kraja McCarthy donosi sva tri boda Roversima.

Englesko prvenstvo, sedmo kolo:
Manchester United - Newcastle 2:0, West Ham - Reading 0:1, Blackburn - Wigan 2:1, Tottenham - Portsmouth 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!