Nogomet

Roma na vrhu, Milan i Inter rasipaju bodove

Branimir Korać, Leo Tomašević • nedjelja, 01.10.2006.

U petom kolu talijanskog prvenstva jedino je Roma od kandidata za naslov uzela sva tri boda. Rimljani su na svom stadionu minimalno s 1:0 svladali Empoli dok su Inter i Milan igrali neriješeno s Cagliarijem i Sienom...

Pobjedu Romi donio je lijepim golom Vincenzo Montella u 23. minuti u susretu u kojem se Empoli borio do samog kraja, ali Roma je ipak bila bolja i zasluženo slavila. Milan je na San Siru igrao bez pogodaka sa Sienom, a Inter je u Cagliariju igrao tek 1:1.

Danas je bio dan ispod svih očekivanja za dva milanska kluba koji nisu uspjeli dobiti više od jednog boda u njihovim susretima. Milan je igrao protiv Siene s 0:0 jer su gosti zatvoreni na svojoj polovici terena igrali catenaccio na najžešći način. Tako je to već druga utakmica za redom da napad ne dolazi do zgoditka. Šimić je odgledao utakmicu s klupe.

Inter se pak iz Cagliaria vraća s 1:1 i tako osvaja bod golom Grossa u 38. minuti prvog poluvremena jer je gubio od 17. minute nakon gola Coluccija i bolje igre domaćina. U drugom poluvremenu je milanski klub pokušao doći do pobjede, ali bez uspjeha.

Ova je nedjelja sigurno najpovoljnija za Romu koja slavi protiv Empolija 1:0 golom Montelle u 23. minuti prvog poluvremena i penje se na prvo mjesto u ukupnom poretku s dvanaest bodova, jednim više od Intera. Treba reći da je igra gostiju bila lijepa i opasna i da su zaslužili neriješeni rezultat.

Fiorentina je riješila utakmicu u drugom poluvremenu protiv Catanije s 3:0 golovima Jorgensena u devetoj, Tonija u 34. i Dainellija u 38. minuti i pokušava smanjiti zakašnjenje u odnosu na druge klubove zbog kazne od 19 bodova.

Parma opet igra dobro i opet gubi u Genovi protiv Sampdorije s 3:2 u jednom od najbržih i zabavnijih susreta ovoga kola. Gosti su poveli u četvrtoj minuti golom Dessene, ali je onda proradio napad blucerchiata s Franceschinijem u 23. minuti prvog te s Delvecchiom i Bonazzolijem u osmoj i 19. minuti drugog poluvremena. Konačan rezultat je postavio Contini iz jedanaesterca u 33. minuti drugog poluvremena. Budan je igrao za Parmu cijeli susret.

Livorno je osvojio Messinu s 1:0 golom Danelviciusa u 31. minuti drugog poluvremena i tako napravio skok u ukupnom poretku do četvrtog mjesta koje sada dijeli sa još četiri kluba.

Udinese i Ascoli su odigrali neriješeno i bez golova u susretu koji su možda sa više želje htjeli osvojiti domaćini, ali sigurnom igrom na centru terena su gosti uspjeli sačuvati rezultat. Bjelanović je igrao za Ascoli svih 90 minuta.

U posljednjem susretu kola Chievo je na svom travnjaku poražen od Palerma. Gosti minimalno slave 1:0, a junak susreta je strijelac Corini iz 30. minute.

Talijansko prvenstvo, peto kolo:
Udinese - Ascoli 0:0, Milan - Siena 0:0, Roma - Empoli 1:0, Cagliari - Inter 1:1, Fiorentina - Catania 3:0, Messina - Livorno 0:1, Sampdoria - Parma 3:2, Chievo - Palermo 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!