Nogomet

U gradskom derbiju bez pobjednika

Marko Kljaić • nedjelja, 01.10.2006.

U velikom madridskom derbiju u petom kolu španjolskog prvenstva susreli su se Real i Atletico. Pobjednika nije bilo, susret je završen 1:1, a Real je posljednjih pola sata igrao bez isključenog Sergija Ramosa. Sevilla je s minimalnih 1:0 svladala Getafe, a Betis je razočarao porazom kod Recreativa...

Nedjeljni dan donio je veliki gradski derbi između Reala i Atletica, pobjedu Villarreala u gostima kod Mallorce te četvrtu pobjedu Seville u prvenstvu. Krenimo redom.

Veliki madridski derbi donio je još jednu tvrdu i za gledatelje ne baš lijepu utakmicu. Jedina dva gola pala su u prvih 40 minuta. Atletico je poveo već u šestoj minuti. Strijelac je bio Mista. Kapetan domaće momčadi Raul spasio je bod za Real devet minuta prije kraja prvih 45 minuta. OD 63. minute Real igra s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona isključen Ramos.

Vezane vijesti

Deportivo je ugostio Real iz Sociedada nakon poraza u zadnjem kolu od Levantea, dok je Sociedad nanizao tri poraza. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka i gledatelji na Riazoru ostali su razočarani. U drugom dijelu mreže su mirovale sve do 83. minute. Barragan je postigao vodeći pogodak za Deportivo. Igra gostiju se raspala i ubrzo su primili i drugi pogodak. Novu pobjedu i nova tri boda domaćinima osigurao je Riki dvije minute prije kraja.

Espanyol nastavlja loše igre u novom prvenstvu. Na domaćem terenu nisu mogli nametnuti svoju igru i Osasuna se vraća kući s jednim bodom. Treneri obiju momčadi ne mogu biti zadovoljni igrom svojih štičenika, a pogotovo efikašnošću napadača.

Villaerral je uspio upisati i drugu pobjedu zaredom. Momčad Manuela Pellegrinija pobjedila je u gostima Mallorcu rezultatom 1:2. U prvom poluvremenu dvostruki strijelac bio je Diego Forlan u 20. i 23. minuti. Nastavak je donio bolju igru domaćina, no golom Jankovića u 57. minuti uspijeli su samo ublažiti poraz.

Racing je na svom stadionu tražio prvu pobjedu u prvenstvu u susretu sa Celtom iz Viga. Prvih 45 minuta odigrali su bolje od gostiju i zasluženo poveli s 1:0. Strijelac u 23. minuti bio je nova zvijezda momčadi Nikola Žigić. U drugom dijelu pritisak gostiju urodio je plodom već u devetoj minuti kada je Iriniey postigao gol za 1:1. Nažalost gledatelja pogodaka više nije bilo.

Iznenađenje prvenstva, Recreativo Huelva, upisao je i treću pobjedu. Ovaj puta su golovima u zadnjih šest minuta susreta nadigrali Real iz Betisa. Pogotke su postigli Francuz Sinama-Pongolle u 84. i Španjolac Javi Guerrero u 88. minuti. Recreativo trenutno s deset bodova dijeli šesto mjesto s Deportivom iz la Corune.

Nakon poraza u prošlom kolu od Atletica, Sevilla je ponovno upisala tri boda. U goste im je stigla vrlo čvrsta momčad Getafea. Jedini pogodak na susretu pao je nakon pola sata igre. Brazilci napadač Luis Fabiano zatresao je mrežu protivničke momčadi i osigurao Sevilli vrlo važna tri boda.

Najuzbudljiviju od svih odigranih utakmica u ovom kolu odigrali su Zaragoza i Levante. Gosti su iznenadili momčad Victora Fernandeza u prvom dijelu i pogocima Camacha u 22. i Ettiena u 44. vodili su 2:0. Bodreni svojim navjačima na La Romaredi domaćini se bude u nastavku i uspjevaju izjednačiti rezultat na 2:2. Igrač sredine reda Albert Celades smanjio je rezultat na 1:2 u 59. minuti susreta. Dvanaest minuta prije kraja Diego Milito postiže pogodak za konačni ishod susreta - 2:2.

Posljednji susret kola na Mestalli igrali su Valencia i Gimnastic. Valencia je u prvom poluvremenu došla u vodstvo preko Fernanda Morientesa u 14 minuti. Drugi pogodak za Šišmiše postigao je Villa u 62. minuti. David Villa povisio je rezultat na 3:0 u 79. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici. Konačni rezultat postavio je u 84. minuti Miguel Angel Angulo.

U jučerašnjoj utakmici Barcelona je u gostima pobijedila Athletic rezultatom 3:1.

Španjolsko prvenstvo, 5. kolo: Real Madrid - Atletico Madrid 1:1; Deportivo - Real Sociedad 2:0; Espanyol - Osasuna 0:0; Mallorca - Villarreal 1:2; Racing - Celta 1:1; Recreativo - Betis 2:0; Sevilla - Getafe 1:0; Zaragoza - Levante 2:2; Valencia - Gimnastic 2:0; Athletic Bilbao - Barcelona 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!