Nogomet

Englezi opet plaču

Bernard Jurišić • petak, 13.10.2006.

Nisu nas uspjeli pobijediti, nisu čak uspjeli ni ne izgubiti. Nismo ispali rasisti, navijači nisu prekidali utakmicu, nismo napravili ni jedan incident. Dokazali smo da nismo "zemlja trećeg svijeta", dokazali im da igramo bolji nogomet od njih. I opet im nije dovoljno. Zemlja koja se toliko arogantno diči "fair-playom" svejedno će nas tužiti Uefi...

Engleski nogometni savez najavio je tužbu Uefi zbog "brutalnosti hrvatske policije naspram engleskih navijača". Pročitajte još jednom, ako vam nije jasno. Engleski navijači žale se na brutalnost!

Slika 1 od 1.
Foto: Bernard Jurišić

Dan uoči utakmice preko svojih debelih veza uspjeli su Englezi ishodovati presedan, da UEFA samo nekoliko sati prije početka utakmice izda "posljednje upozorenje hrvatskom nogometu". Sad, kad je sve ispalo dobro, kad su navijački neredi ostali izvan granica stadiona (koji je jedini u nadležnosti organizacije HNS-a), Englezi su pronašli način za skrenuti pozornost sa teškog i zasluženog poraza na travnjaku.

Engleze smeta što je nekoliko engleskih razbijača dobilo pendrekom po glavi. Vjerojatno bi im puno prihvatljivije bilo da je njihovim huliganima dopušteno da porazbijaju nekoliko kafića, izloga ili hrvatskih glava po Zagrebu.

Daleko od toga da je hrvatska policija savršena, ali žaliti engleske huligane zbog ponekog "pendreka više" zaista je smiješno. Umjesto da se hrvatskim redarstvenim snagama udijeli pohvala što je spriječila engleske huligane da pokažu svoje pravo lice, Englezi će Hrvatsku i HNS tužiti Uefi.

Engleska bahatost raspuknula se u srijedu navečer poput mjehurića od sapunice. Uvijek su bili loši gubitnici i krajnje je vrijeme da se na to počnu navikavati. Jedna mala i ponosna Hrvatska dokazala je i da igra bolji nogomet od njih, ali i da se zna nositi s plačljivim huliganima. Zasad samo engleskim, no nadamo se uskoro i - hrvatskim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!