Nogomet

"Mi ih se ne bojimo!"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 30.10.2006.

Za nešto više od dva tjedna, Hrvatsku očekuje drugi veliki gostujući ispit u kvalifikacijama za EP 2008. Moskva je prošla dobro, Englezima smo začepili usta u Zagrebu, sad je na redu Tel Aviv. Izbornik Slaven Bilić objavio je danas 21 ime koje će putovati u Izrael, te četvoricu koji su spremni uskočiti u svakom trenutku...

POZVANI IGRAČI ZA IZRAEL

VRATARI: Stipe Pletikosa (Šahtar, UKR), Vedran Runje (Bešiktaš, TUR).

OBRANA: Dario Šimić (Milan, ITA), Ante Šerić (Panathinaikos, GRČ), Robert Kovač (Juventus, ITA), Josip Šimunić (Hertha, NJE), Hrvoje Vejić (Tom, RUS), Vedran Ćorluka (Dinamo), Dario Knežević (Livorno, ITA).

VEZNI: Niko Kovač (Salzburg, AUT), Milan Rapaić (Standard, BEL), Darijo Srna (Šahtar, UKR), Marko Babić (Bayer, NJE), Niko Kranjčar (Portsmouth, ENG), Luka Modrić (Dinamo), Jerko Leko (Monaco, FRA).

NAPAD: Mladen Petrić (Basel, ŠVI), Ivan Klasnić (Werder, NJE), Ivica Olić (CSKA M., RUS), Boško Balaban (Club Brugge, BEL), Eduardo da Silva (Dinamo).

Pretpozivi: Skender (Osijek), Vranješ (Werder, NJE), Pranjić (Heerenveen, NIZ), Budan (Parma, ITA)

Iako s Izraelom dosad imamo prilično ugodna iskustva, u četiri dosadašnja prijateljska susreta triput smo ih glatko dobili tek jednom remizirali, gostovanje u Tel Avivu 15. studenog označeno je kao jedno od najtežih gostovanja naše reprezentacije u ovom ciklusu.

"Utakmica u Tel Avivu bit će nam najteža dosad, a da to ne govorim tek tako pokazuje i činjenica da Izrael nije izgubio u posljednjih 13 kvalifikacijskih utakmica, te da je u posljednja dva kvalifikacijska ciklusa bio u igri za plasman na EP, odnosno SP sve do posljednjeg kola. Radi se o momčadi koja je jak kolektiv s nekoliko dobrih pojedinaca koji igraju u engleskim i španjolskim klubovima. No, mi ih se ne bojimo i idemo u Tel Aviv po pozitivan rezultat", rekao je hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Otegotna okolnost uoči puta u Izrael bit će činjenica da će se igrači okupiti tek dva uoči puta u Tel Aviv i neće se moći sprovesti temeljitije zajedničke pripreme za novu utakmicu. Ipak i u takvim uvjetima forma koju pokazuju naši igrači i dobri rezultati s Rusijom i Engleskom, postavljaju Hrvatsku u ulogu favorita i u Izraelu i od toga ne treba bježati.

Reprezentativci će se početi okupljati već u subotu 11. studenoga, a oni koji imaju kasnije nastupe toga vikenda će u reprezentativnu bazu u Čatež stići tijekom nedjelje 12. studenoga. Na put u Tel Aviv kreće se u utorak ujutro, a utakmica se igra u srijedu s početkom u 18 sati po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!