Ostali sportovi

"Otići ću iz Hrvatske, ako me ne želi"

Bernard Jurišić • utorak, 14.11.2006.

Najbolji hrvatski gimnastičar Robert Seligman i gimnastičarka Tina Erceg, uz potporu još dvoje svojih reprezentativnih kolega Marija Možnika i Marija Breza, danas su obavijestili javnost da do daljnjega neće nastupati za hrvatsku reprezentaciju...

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ovaj događaj kulminacija je internog rata koji već duže vrijeme traje na relaciji sportaši - savez, na čelu kojega je Ivica Miočić-Stošić. Gomila "prljavštine" već mjesecima se javno pere, loptica se prebacuje s jedne strane na drugu, a čini se da će završiti na najgori mogući način po hrvatsku gimnastiku.

"Odradit ću nastup na završnici Svjetskog kupa u Brazilu i nakon toga više neću nastupati za reprezentaciju dok su Miočić-Stošić i tajnica Višnja Gojković na čelu HGS-a", izjavio je Seligman. "To je najteža odluka koju sam donio u životu, no ako me moja zemlja ne želi, nastupat ću za nekog drugog", zaključio je razočarani Osječanin, koji je hrvatsku mušku gimnastiku konačno vratio na svjetsku pozornicu.

Slika 1 od 1.

Slično je reagirala i najbolja gimnastičarka Tina Erceg, koju je nedavno šokiralo nepozivanje u reprezentativni dres za Svjetski kup u Glasgowu, a podršku su najbolji hrvatski gimnastičari dobili i od svojih trenera.

Ivica Miočić-Stošić srž problema pronašao je u tomu što "neki ljudi iz HOO-a rade protiv njega, što je rezultiralo okretanjem gimnastičara protiv njega". No umjesto zamagljivanja problema treba jasno reći da ni jedno objašnjenje ne može skrenuti pažnju s činjenice da će zbog jednog čovjeka ispaštati cijeli jedan sport i rezultat Hrvatske na velikim natjecanjima. Sad, kad konačno imamo adute i za nešto više od "promatranja i učenja".

Zar je moguće da će se dopustiti da hrvatski sport zbog samovolje i tvrdoglavosti jednog čovjeka, pa makar bio i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, zauvijek izgubi takve sportske vrijednosti kao što su Robert Seligman i Tina Erceg? Ni jedan činovnik, ma koliko se smatrao vrijednim, nije i nikad neće biti vrjedniji od sporta i sportaša. Kod nas su mnogi zaboravili da Savezi postoje radi sportaša, a ne obratno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!