Nogomet

U Skopju politički miting, a ne utakmica

Safet Ademi • petak, 17.11.2006.

Navijači ruske nogometne reprezentacije i pripadnici makedonske policije sukobili su se sinoć u Skopju tijekom kvalifikacijske utakmice između ovih dviju selekcija, priopćila je danas makedonska policija.

“Privedeno je 19 osoba. Od njih 16 ruskih i troje srpskih drzavljana zbog napada na policiju i narušavanja javnog reda i mira”, stoji u priopćenju MUP-a Makedonije.

Tijekom policijskog postupka, u policiji je zadržano pet ruskih i jedan srpski državljanin i protiv njih je pokrenuta prekršajna prijava za napad na policajce i narušavanje javnog reda i mira. Ostali su pušteni na slobodu.

Prema policiji, nakon što su ruski nogometaši postigli drugi pogodak, njihovi navijači počeli su razbijati inventar na tribini na kojoj su se nalazili, a kada ih je policija pokusala umiriti, sukobili su se. Rusko veleposlanstvo najavilo je očitovanje za kasnije.

Dok je trajao sukob između makedonskih policajaca i ruskih navijača, makedonski navijači vikali su “Čečenija, Čečenija”, a kada su Rusi podignuli transparent “Kosovo je srpska zemlja”, dobili su gromoglasni pljesak.

Tijekom susreta obje su navijačke skupine skandirale i političke parole. Makedonski navijači u nekoliko navrata su skandirali “Za Šiptare gasne komore” i “Mrtav Šiptar dobar Šiptar”. Utakmica je više je nalikovala političkom mitingu navijača, nego nogometnoj utakmici. Nakon utakmice nepoznata grupa navijaca jajima je gađala zgradu Nogometnog saveza Makedonija (FSM).

Nogometnu utakmicu Makedonija - Rusi sa tribine je promatrao i cijeli vrh države, koji je svjedočio nesvakidašnjem ponašanju navijača obje reprezentacije. Ako je delegat utakmice razumio jezik navijača, onda je red UEFA da preuzme stvari u svoje ruke.

Nogometne reprezentacije Makedonije i Rusije u kvalifikacijama za EURO 2008 su u skupini E kao i Hrvatska. Jučer su igrale prvu međusobnu utakmicu, a gosti su pobijedili s 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!