Nogomet

Konačno Rapid, pogodak Bilića

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 04.12.2006.

Bečki Rapid konačno je ubilježio pobjedu u austrijskom prvenstvu, nakon posta dugog čak devet kola. "Žrtva" je Sturm iz Graza koji je poražen s 3:0, a jedan pogodak potpisao je i naš Mate Bilić...

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Posljednju pobjedu najtrofejniji austrijski klub ubilježio je 30. rujna, kad je pao Mattersburg. Više od dva mjeseca posta prekinuto je pobjedom protiv Sturma, a veliki obol pobjedi dao je Mate Bilić. 27-godišnji Omišanin ušao je na kraju prvog dijela umjesto Hoffera i postigao pogodak za 2:0 u 56. minuti. Mario Bazina susret je odgledao s klupe.

Bez ozlijeđenog Nike Kovača ni Salzburg u Austriji nije nedodirljiv. Samo 1:1 kod kuće protiv Altacha svakako nije zadovoljile ambicije vodeće momčadi prvenstva, no čvrstih 10 bodova prednosti pred prvim pratiteljem osiguralo je da nakon propuštene pobjede nije bilo velikih "potresa" na jugozapadu zemlje.

Mario Tokić proveo je 90 minuta na terenu u porazu bečke Austrije na gostovanju kod Superfunda.

Rezultati 20. kola: Wacker Tirol - Ried 0:0, Rapid - Sturm 3:0, Salzburg - Altach 1:1, GAK - Mattersburg 3:3, Superfund - Austria 2:1.

Na ljestvici vodi Salzburg s 41 bodom, slijede Superfund i Mattersburg po 31 i Wacker s 28. Austria je na 8. mjestu s 21 bodom, a Rapid je pobjedom uhvatio priključak na dnu ljestvice s 20 bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!