Nogomet

Šimunić strijelac, Hertha ipak izgubila

Petar Plevnik • subota, 02.12.2006.

Josip Šimunić odradio je posao za koji su plaćeni napadači momčadi iz Berlina, ali njegov pogodak na gostovanju kod Werdera nije bio dovoljan. Klasnićev i Vranješov Werder bio je bolji s 3:1. Bayern nastavlja sa slabim igrama i tako je u ovom kolu odigrao tek 1:1 na svom travnjaku protiv Borussije iz Mönchengladbacha....

Vjerojatno se ni najzagriženiji navijači Borussije iz Mönchengladbacha nisu nadali da će se njihova momčad iz Münchena vratiti neporažena, tim više ako se zna da je Borussia u dosadašnjih sedam gostovanja osvojila samo mršavi bod. Bavarci su susret započeli u skladu s očekivanjima, vršeći konstantni pritisak prema gostujućim vratima. Obrana gostiju izdržavala je taj pritisak do 23. minute, kada Demichelis koristi ubačaj Schweinsteigera i glavom dovodi Bayern u vodstvo.

Deset minuta kasnije, na sveopće iznenađenje gosti dolaze do izjednačenja. Inua je proigrao Deluru, koji preciznim udarcem sa 10-ak metara svladava Kahna. Kao i prošlog tjedna u Hamburgu, Magath na odmoru uvodi Deislera, no ovaj put bez rezultata. Ovog puta ni sreća nije bila na strani Bavaraca, budući da su Van Bommel u 51. i Pizarro u 62. minuti gađali okvir gola. Do kraja susreta, unatoč stalnom posjedu lopte, Bayern nije uspio stvoriti ozbiljniju prigodu pred vratima gostiju, koji se kući vraćaju sa nenadanim ali zasluženim bodom.

Werder je iskoristio priliku da barem na 24 sata dođe na čelo ljestvice. Od prve minute domaćini su počeli redati prigode pred vratima Fiedlera, a kad su već brojni promašaji Werdera ostali neiskorišteni, domaćinima se smilovao Joey Šimunić i igranjem rukom u 23. minuti poklonio Werderu 11-erac, kojeg u pogodak pretvara Diego. Nepune dvije minute kasnije Šimunić se iskupljuje za skrivljeni 11-erac, iz neposredne blizine pospremivši u mrežu odbijanac Gilberta.

Domaćinima nije dugo trebalo da ponovno dođu u vodstvo. Najprije je u 32. minuti obrana gostiju zaboravila na Klosea koji zabija za 2:1, da bi u 40. minuti najubojiti napadač domaćih još iskoristio veliku pogrešku Boatenga za treći pogodak Werdera. U redovima Werdera od 73. minute igrao je Ivan Klasnić, dok je Jurica Vranješ u igru ušao 10 minuta kasnije. Kod gostiju svih 90 minuta odradio je Joey Šimunić, dok je Srđan Lakić u igri proveo 64. minute.

Nakon dugo vremena dortmundska je Borussia upisala domaću pobjedu. Kada se već većina od 62 000 gledatelja u Dortmundu već pomirila s činjenicom da neće vidjeti pogodak, u prvoj minuti sudačke nadoknade Smolarek koristi ubačaj Tinge i glavom donosi Borussiji više nego zaslužena tri boda. Gostima, koji su se svih 90 minuta orijentirali na obranu vlastitog gola, ovo je prvi poraz nakon sedam susreta.

Novi posrtaj doživio je Hamburg, koji je poražen u derbiju začelju u Bochumu. Gosti su prvi zaprijetili sa dva dobra udarca Van der Vaarta u trećoj i Jarolima u četvrtoj minuti. S druge strane, Bochum u svom prvom izletu pred vrata Wächtera dolazi u vodstvo, nakon što Dabrowski koristi ubačaj Misimovića i dovodi domaćine u vodstvo. Vodstvo Bochuma trajalo sve do tri minute prije odlaska odmor kada Ljubolja zabija glavom na ubačaj van der Vaarta.

1:1 stajalo je na semaforu sve do 70. minute kada Reinhardt na 18 metara radi prekršaj na Bechmannu, a Misimovic fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca dovodi Bochum u vodstvo. Do kraja susreta gosti su ostali sa 10 igrača nakon što van der Vaart zbog grubog prekršaja zarađuje izravni crveni karton.

Nakon odličnog ulaska u sezonu novak u ligi Energie Cottbus polako ali sigurno pada u formi. Tu činjenicu na najbolji je mogući način iskoristio Hannover, koji se sa istoka Njemačke vraća sa sva tri boda. Pogodak odluke pao je u 22. minuti kada nakon kombinacija se Štajnerom, Cherundolo glavom svladava Piplicu. Najbolju prigodu za izjednačenje domaćini su propustili tri minute kasnije kada udarac Kioya završava na vratnici. Posljednje dvije minute u redovima domaćina igrao je i već pomalo zaboravaljeni Stiven Rivić.

Jedini susret bez pogodaka odigran je u Bielefeldu, gdje su snage odmjerili Arminia i Bayer iz Leverkusena. Iako su gosti imali bolje prigode, Arminia je uspijeli i sedmu domaću utakmicu ostati neporažena. U redovima gostiju svih 90 minuta odradio je Marko Babić.

Bundesliga, 15. kolo:
Energie - Hannover 96 0:1, Borussia (D) - Wolfsburg 1:0, Bochum - HSV 2:1, Bayern - Borussia (M) 1:1, Arminia - Bayer 0:0, Werder - Hertha 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!