Nogomet

"Spreman sam i za odlazak"

Branimir Korać • četvrtak, 07.12.2006.

Nije dugo trajala idila Andrija Ševčenka u Chelseaju. Jedan od najboljih svjetskih napadača nije se snašao u Premiershipu i prije nego je itko očekivao našao se na izlaznim vratima...

Iako je u utorak bio strijelac u susretu Lige prvaka protiv Levskog, Ševčenko nije nakon susreta skrivao kako se ne nalazi u idealnoj situaciji. Prema njegovim riječima ne postoji nezadovoljstvo životom u Engleskoj ili statusom u momčadi, već je problem taj što osjeća da se ne uklapa u način igre koji preferira Jose Mourinho. Mourinho forsira Ševčenka, što je i razumljivo obzirom da je skupo plaćeno pojačanje, ali Ukrajinac mu malo toga vraća.

"Primjećujem da moja igra ne odgovara treneru. Roman Abramovič i ja smo veliki prijatelji i ukoliko ne zadovoljavam trenera Mourinha, možda je najbolje da se vratim u Italiju. U Italiji se odlično osjećam i želim pokazati kako još mogu biti onaj stari i kako nisam zaboravio igrati nogomet", izjavio je Ševčenko i tako neizravno zatražio od kluba da mu dozvoli povratak u Italiju.

Obzirom na prezentacije Ševčenka, posudba uopće ne bi bila loš izbor. Didier Drogba briljira i igra za klasu bolje od skupog Ukrajinca dok Mourinho još može računati u špici i na Robbena i Kaloua kao partnere Drogbi. Ovakvom raspletu najviše bi se razveselio Milan koji je u velikim problemima s napadačima.

Odlaskom Ševčenka Milan je ostao na Gilardinu i Inzaghiju te je doveo Oliveiru. Tu je još i mladi Borriello, ali niti jedan od ove četvorice nisu klasi "Ševe". Povratkom Ševčenka Milan bi dobio i adut više u rukama za nagovor Kake da ne ode u Barcelonu ili Real koji ga sve glasnije zovu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!