Nogomet

Dedić lansirao Parmu među osam najboljih

Hrvoje Rafaelić • petak, 08.12.2006.

Iako su u prvoj utakmici na vrućem terenu kod Napolija izgubili 1:0, Parma je na svom terenu pobjedom izborila 1/8 finala talijanskog kupa...

Ennio Tardini ugostio je momčad Napolija u uzvratu talijanskog kupa. Pred samo 4.091 gledateljem domaćini su došli do zaslužene pobjede od 3:1 i tako ukupnim rezultatom od 3:2 plasirali se u četvrtfinale Kupa.

Domaćini su igrali bez našega Igora Budana, ali dostojnu zamjenu su imali u Slovencu Zlatku Dediću. Parma je došla u vodstvo u zadnjoj minuti prvoga poluvremena golom iz jedanaesterca. Strijelac je bio Luca Cigarini. Samo osam minuta u drugom poluvremenu trebalo im je da povećaju prednost. U 53. minuti koban za Napoli bio je Dedić. Trinaest minuta kasnije, točnije u 66. minuti, Dedić zabija svoj drugi gol i tako nastavlja uspješnu seriju koju je započeo prošloga tjedna u Kupu Uefe. U 82. minuti Samuel Dalla Bona smanjuje na 3:1, ali nedovoljno da bi se Napoli provukao u daljnje natjecanje talijanskog kupa.

Parma trenutno drži 17. mjesto u Seriji A sa devet osvojenih bodova te u nedjelju gostuju na stadionu San Elia kod izravnog konkurenta Cagliarija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!