Nogomet

Muke po Milanu se nastavljaju, Laziju gradski derbi

Branimir Korać • nedjelja, 10.12.2006.

Niz loših rezultata Milana je nastavljen i u 15. kolu Serie A. U ovom kolu Milan je na San Siru ugostio Torino, no nije uspio uzeti sva tri boda, susret je završen bez pogodaka. U posljednjih 15 minuta Gilardino je promašio i jedanaesterac tako da domaćin ima dodatnih razloga za zabrinutost. Inter je u 15. kolu ubilježio i 12. pobjedu svladavši u gostima Empoli s lakih 3:0...

Pobjedom kod Empolija Inter je izjednačio klupski rekord od osam uzastopnih pobjeda u Serie A. Na gostovanju kod Empolija klub iz Milana imao je lagan posao i ubilježio glatkih 3:0. Otpor domaćina lomljen je sat vremena nakon čega Inter tri puta pogađa mrežu Ballija. Prvo u 60. minuti Crespo dovodi Inter u vodstvo koje Ibrahimović u 78. i Samuel u 86. minuti podižu na 3:0.

Milan nastavlja s lošim igrama. U ovom kolu na San Siru je remizirao bez pogodaka s Torinom uz promašen jedanaesterac Gilardina u 77. minuti. Upravo Gilardino nakon susreta našao se na udaru navijača obzirom da je uz jedanaesterac promašio i nekoliko izglednih prilika. Dario Šimić igrao je svih 90 minuta.

Atalanta je svladala Messinu s 3:2, a umalo je prokockala visoko vodstvo od 3:0. Bombardini, Ferreira Pinto i Doni donijeli su visokih 3:0 Atalanti, ali u 75. Cordova smanjuje na 3:1, a u 84. Di Napoli smanjuje na 3:2 za potpuno kompliciranu završnicu. Ipak u završnici Atalanta izdržava napade Messine i odnosi pobjedu.

Igor Budan odradio je svih 90 minuta u remiju Parme kod Cagliarija 0:0, a istim rezultatom završen je i susret Sampdorije i Siene.

Fiorentina je golom Mutua u 80. minuti svladala u gostima Chievo dok je Spinesi donio pobjedu Cataniji nad Udineseom.

Posljednji susret kola bio je gradski derbi između Rome i Lazija. Slavio je Lazio i to s uvjerljivih 3:0 golovima Ledesme, Odda i Mutarellija. Romi nije pomogao niti nastup Francesca Tottija koji je bio pod upitnikom do samog početka susreta.

Serie A, 15. kolo:
Sampdoria - Siena 0:0, Empoli - Inter 0:3, Chievo - Fiorentina 0:1, Milan - Torino 0:0, Atalanta - Messina 3:2, Cagliari - Parma 0:0, Catania - Udinese 1:0, Lazio - Roma 3:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!