Nogomet

Poznati svi sudionici finalnog turnira

Ivor Krapac, Branimir Korać • petak, 15.12.2006.

U Ledenoj dvorani Doma sportova završen je prvi dio natjecanja Dvoranskog prvenstva Hrvatske u nogometu. Nakon što su iz skupine A na finalni turnir otišli Dinamo, Cibalia i Šibenik, danas su im se pridružili Zagreb, Slaven Belupo i Hajduk...

Slaven i Zagreb će u sutrašnju novoformiranu skupinu prenijeti po četiri boda, dok Hajduk nastavlja natjecanje bez bodova. Podsjetimo, Cibalia, Šibenik i Dinamo prenose po tri boda s prvog kvalifikacijskog turnira.

Hajduk - Varteks 5:3

Hajduk se vratio u igru za prolazak na završni turnir s 5:3 protiv Varteksa u prvoj utakmici petka. Splićani su naznačili da u ovom susretu misle ozbiljno već u prvih 12 minuta, uz pogotke Hrgovića, Marčića i Gala u dolasku do vodstva od 3:1. Jedini Varteksov strijelac u prvom dijelu bio je Frane Ćaćić.

Drugo poluvrijeme donijelo je još četiri pogotka. Varaždinci su se prvo vratili u egal pogocima Jerteca i Viljevca (s igračem više, nakon Hrgovićevog isključenja), da bi odluka pala s dva odlična poteza Drage Gabrića u posljednjim minutama. U 22. je lijepim lažnjakom prevario suparničku obranu i mirno realizirao čistu šansu za Hajdukov povratak u vodstvo, dok je minutu kasnije okrunio još jednu solo-akciju pogotkom za konačnih 5:3.

Slaven Belupo - Međimurje 3:2

Slaven Belupo došao je do druge pobjede na turniru s 3:2 protiv Međimurja, uz povratak i preokret nakon što su dvaput bili u zaostatku. Čakovčani su stigli u vodstvo već u prvoj minuti nakon što je Kresinger izvrtio Dalibora Poldrugača i iz blizine pogodio za 1:0. Poldrugač se iskupio za svoj propust obavljanjem najvećeg dijela posla kod Slavenovog izjednačenja, kad je nakon prodora po desnoj strani odlično pronašao samog Marija Dodika kojem nije bilo teško zabiti za 1:1.

Međimurje je u 17. minuti ponovno došlo do vodstva iznimno lijepim dalekometnim udarcem Piškora kod kojeg "skamenjeni" Robert Lisjak nije mogao puno. No, ta prednost trajala je samo dvadesetak sekundi. Koprivničani su vrlo brzo Bodrušićevim pogotkom na dodavanje Stjepana Poljaka s desne strane poravnali na 2:2.

Slaven je zaokružio preokret u pretposljednjoj minuti. Kruno Jambrušić se dobro snašao u kaznenom prostoru i iz okreta zabio za 3:2.

Zagreb - Varteks 4:2

Nogometaši Zagreba prvi su osigurali finalni turnir iz druge kvalifikacijske skupine. Momčad Miroslava Blaževića potvrdila je svoje mjesto na završnici s 4:2 protiv Varteksa, koji se drugim današnjim porazom udaljio od prolaska dalje. Zagrebaši su do nova tri boda stigli "na krilima" dva junaka - trostrukog strijelca Mensura Mujdže, te strijelca i trostrukog asistenta Marija Mandžukića. Uzevši u obzir Mujdžin promašaj kaznenog udarca u 20. minuti, kao i nekoliko dobrih obrana Varteksovog vratara Hrvoja Ivankovića, Varaždinci su mogli proći i gore.

Zagrebaši su otvorili utakmicu Mujdžinim pogotkom u trećoj minuti i u nastavku uglavnom držali konce u svojim rukama. Raspoloženi dvojac Mandžukić - Mujdža bio je nerješiv za Varteksovu obranu, a pogoci Begovića (privremeno izjednačenje na 1:1) i Novinića (smanjenje na 3:2) na koncu nisu mogli ništa promijeniti. Branitelji naslova zasluženo su izborili nastavak natjecanja.

Slaven Belupo - Kamen Ingrad 4:0

Slaven Belupo pridružio se Zagrebu i rezervirao svoje mjesto na finalnom turniru s 4:0 protiv Kamena Ingrada. Koprivničanima je ušlo skoro sve što su uputili prema golu, a većinu posla obavili su već u prvih 12 minuta pogocima Stjepana Poljaka, Krune Jambrušića i Pere Pejića za vodstvo od 3:0.

Veličani su u nastavku mogli potpuno zakomplicirati utakmicu, no niz neiskorištenih izglednih prilika ostavio je Slaven u sigurnom vodstvu. Redale su se šanse Stipkovića, Zelenike i Ostojića, ali nedostajalo je preciznosti... Nakon svega toga, "točku na i" na suprotnoj strani je u posljednjoj minuti postavio Dejan Šomoci.

Hajduk - Međimurje 5:3

Hajduk je i u drugom današnjem nastupu uknjižio tri boda. Kao i protiv Varteksa, i protiv Međimurja su slavili s 5:3, a najviše se istaknuo dvostruki strijelac Drago Gabrić, glavno otkriće Splićana na ovom prvenstvu. Čakovčani će iz poraza ponajviše pamtiti da su imali rano vodstvo nakon lijepog Piškorovog pogotka volejem s lijeve strane, no ostatak je ipak otišao na stranu uglednijeg suparnika.

Igrači Međimurja su se u nastavku utakmice dvaput vraćali nakon rezultatskog zaostatka, a pritom imali i sreću što je Hrgović još u ranoj fazi susreta nonšalantnim pokušajem potkopavanja lopte propustio realizirati kazneni udarac.

Hajduk je sve "prelomio" u posljednje četiri minute, uz pogodak Gabrića za 4:3 i Galov zaključak u praznu mrežu u posljednjim trenucima, nakon što su Čakovčani izvukli vratara i zaigrali s napadačem viška.

Varteks - Kamen Ingrad 1:1

Varteks i Kamen Ingrad oprostili su se od nada u prolaz na završnicu remijem u međusobnom susretu u posljednjem kolu. Varaždinci su poveli pogotkom Begovića na otvaranju drugog poluvremena nakon Novinićevog udarca od mantinele s desne strane, a Veličani poravnali u predzadnjoj minuti Zelenikinim guranjem lopte preko crte nakon Božićevog nabacivanja slijeva.

Kamen je imao više razloga žaliti zbog ovakvog ishoda. Slično kao u porazu od Slavena, i u dvoboju s Varteksom propustili su nekoliko dobrih šansi - Stipković dvaput, a Mujčin i Zelenika po jednom nisu uspjeli ugurati loptu iza Ivankovićevih leđa iz izglednih pozicija.

Zagreb - Međimurje 5:2

Zagreb je u rezultatski nebitnoj utakmici zaokružio uspješan pohod ovim kvalifikacijskim turnirom pobjedom nad Međimurjem. Zagrebaši su prethodno već osigurali završnicu, dok Čakovčani zbog slabe gol- razlike više nisu imali nikakvih izgleda preskočiti Hajduk, koji je sa šest prikupljenih bodova zauzeo treće mjesto.

Glavna uloga u pobjedničkoj momčadi u ovom susretu pripala je dvostrukom strijelcu Ivanu Parlovu, a upisali su se i Miroslav Pejić, Ivica Vrdoljak i Mario Mandžukić. Za Međimurje su zabili Marko Janjetović i Dino Kresinger.

Slaven Belupo - Hajduk 5:0

Posljednji ogled na drugom kvalifikacijskom turniru odigrale su momčadi koje ćemo gledati i u završnici. Slaven Belupo osigurao je prolaz s prvog mjesta u grupi s čistih i potpuno zasluženih 5:0 protiv Hajduka, koji je bio potpuno nemoćan.

Koprivnički "uragan" započeo je Bodrušićevim neobranjivim udarcem s lijeve strane u suprotni kut vratara Mire Varvodića. Do kraja prvog poluvremena zabili su i Jambrušić i Dodik, a kod Dodikovog pogotka je golem dio posla obavio Stjepan Poljak lijepim prodorom i asistencijom.

Poljak se iskazao i u ranoj fazi drugog dijela, kad je lažnjakom "potopio" Varvodića i lako ugurao loptu u praznu mrežu za Slavenovih 4:0, a kao "šlag na tortu" odličnog Slavenovog nastupa stigao je Šomocijev pogodak za konačnih 5:0. Koprivničani su se, tako, dodatno napunili samopouzdanjem uoči sutrašnjeg nastavka prvenstva...

Skupina B, 3. kolo:

Varteks - Hajduk 3:5 (Ćaćić, Jertec 16', Viljevac 21'/Hrgović, Marčić, Gal, Gabrić 22', 23')
Međimurje - Slaven Belupo 2:3 (Kresinger 1', Piškor 17'/Dodik 5', Bodrušić 17', Jambrušić 23')

Skupina B, 4. kolo:

Zagreb - Varteks 4:2 (Mujdža 3', 16', 22', Mandžukić 14'/Begović 12', Novinić 18')
Kamen Ingrad - Slaven Belupo 0:4 (Poljak 5', Jambrušić 8', Pejić 11', Šomoci 24')
Hajduk - Međimurje 5:3 (Gabrić 4', 21', Hrgović 7', Musa 12', Gal 24'/Piškor 3', 20', Darmopil 9')

Skupina B, 5. kolo:

Varteks - Kamen Ingrad 1:1 (Begović 13'/Zelenika 22')
Međimurje - Zagreb 2:5 (Janjetović 8', Kresinger 23'/Parlov 10', 19', Pejić 15', Vrdoljak 16', Mandžukić 24')
Slaven Belupo - Hajduk 5:0 (Bodrušić 4', Jambrušić 9', Dodik 10', Poljak 16', Šomoci 20').

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Gorica 89:13-48
8Istra 1961 84:14-108
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 88:13-54

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!