Nogomet

Bilić: "I bod je dobar, nećemo srljati"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 13.11.2006.

Tel-Aviv će u srijedu biti domaćin susretu dviju reprezentacija koje su itekako zadovoljne startom kvalifikacija za EP 2008. - koliko je nas usrećio početak Bilićeve ere, tako su i Izraelci napunjeni optimizmom nakon početnih uspjeha. Jasno je da bi pobjeda u ovom susretu objema reprezentacijama značila mnogo, pa ne čudi što u hrvatskom stožeru naglašavaju važnost utakmice...

Osim što Hrvatsku čeka iznimno neugodan protivnik koji se može pohvaliti nizom neporaženosti od 13 utakmica, nezgodno je što za ovu akciju izbornik Bilić nema previše vremena za rad sa svojim izabranicima. Većina se pridružila reprezentaciji tek u nedjelju, neki su i igrali (Budan tek navečer), pa će zapravo jedini pravi trening reprezentaciji odraditi danas. Bilić je, međutim, u razgovoru za HRT pojasnio da je reprezentacija već uigrana: "Dobra je stvar što smo već prošli dva okupljanja, imamo 20-ak dana rada i ne startamo od nule, pa ćemo bez obzira na ovu situaciju mi biti spremni za srijedu."

Osim viroze Ivana Klasnića, zbog koje Killer nije ni dolazio iz Bremena, zdravstvenu ekipu muče još dva problemčića - Pletikosa ima želučane probleme koji nisu previše ozbiljni, dok Josipa Šimunića muče ligamenti, ali bi i on morao biti spreman za izlazak na Ramat Gan.

U Izraelu vlada nogometna euforija, nakon dobrog starta Izraelci su poludili za nogometom i uvjereni su kako momčad Drora Kashtana ima realne šanse za plasman u Austriju i Švicarsku. Jasno, Hrvatska će učiniti sve da eventualnom pobjedom u Izraelu spusti domaćine na zemlju i prometne se u prvog favorita skupine.

Bilić i stručni stožer svjesni su snage Izraela, ali ga ne žele precijeniti: "Izrael je dobra ekipa; nisu ni Brazil ni Argentina ni Engleska, ali su dobri. Na stranu tradicija, na stranu to što od 1999. nisu izgubili kod kuće, oni su dobra ekipa koja kao i mi ima dobar start. Čvrsta ekipa koja je jako organizirana, koja gaji pas igru i koju je teško probiti. Imaju par pojedinaca koji su ekstra klasa i koji svojim potezom mogu namučiti i organiziranu obranu. Svakako su ekipa za respekt."

Iako izbornik tvrdi da nema smisla govoriti o sastavu, priznao je da će to biti slično onome protiv Rusije, Andore i Engleske. U prijevodu, Hrvatska će vrlo vjerojatno (ako ne bude ozljeda) istrčati u sastavu: Pletikosa - Ćorluka, Šimić, R. Kovač, Šimunić - Srna, N. Kovač, Modrić, Kranjčar - Eduardo, Petrić.

"Kockasti" će se u Tel-Avivu zadovoljiti i bodom tvrdi Bilić: "To je najteža utakmica u kvalifikacijama, svaki pozitivan rezultat u Izraelu je dobar, pa je to i bod. No, mi nemamo takvu ekipu, niti se na bod može igrati, mi ćemo tražiti igru da damo gol(ove), ali bez velikog srljanja. Bod je dobar, a pobjeda bi bila... Vjerujem da smo to u stanju napraviti."

Koeficijent na pobjedu Hrvatske u kladionici Expekt.com je 2.35...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!