Nogomet

Bilić: "Što ću govoriti o Eduardu?"

Tomislav Pacak • srijeda, 15.11.2006.

Izbornik Slaven Bilić bio je vidno zadovoljan velikom pobjedom u Izraelu, bez obzira na iskazane slabosti u obrani. Razloga za zadovoljstvo bilo je puno, od trostrukog strijelca Eduarda do povratka Srne, a ni kiksevi u obrani nisu previše razljutili Bilića...

Izbornik je u izjavama poslije utakmice danima za HTV čestitao svojim igračima, naglasio je još jednom koliko je teško slaviti u Izraelu: "Ovo je bila super utakmica, pogotovo za gledatelje koji su vidjeli super nogomet, na vrhunskoj razini, u vrhunskom ritmu. Mislim da smo zasluženo pobijediti i naglasio bih, a zbog toga čestitam svim igračima te našim navijačima, da nije slučajno što nisu doma izgubili 7 godina. Ovo je velika pobjeda, ovdje će teško drugi pobijediti. Mislim da smo dominirali, dobro smo neutralizirali njihove najjače strane, ali imali smo dosta peha. Kad se primi tri pogotka, obično ne možete pohvaliti obranu, no ja ne mogu reći da nisam zadovoljan igrom obrane, ali smo iz tri greške primili tri gola. S druge strane, dominirali smo, bila je evidentna razlika u klasi. Ovo je zaista velika pobjeda, stavlja nas u dobru situaciju, možemo biti ponosni na dosadašnje učinke."

Bilić je prokomentirao tijek utakmice: "Dobro smo otvorili utakmicu, od starta smo dominirali, primili smo jeftin gol za koji nitko nije kriv već je plod nesporazuma. Nismo se nervirali, znali smo da ćemo zabiti gol, ali Izrael je djelovao opasno u polukontri i kontri. Našu ozbiljnost je pokazalo da niti jednog trena nismo odstupili od dogovorenog. Nismo mi dali golove iz solo akcija, to je plod kombinatorike u kojoj su svi sudjelovali, a napadači su bili sjajni realizatori."

Izbornik je zamoljen da posebno komentira učinak povratnika Srne te sjajnog Eduarda: "Kvalitet Srne nije bio upitan, zna se zašto je bio van stroja. Meni je drago zbog njega, on je svoje napravio i igrom i trkom i kvalitetom. Što se tiče Eduarda, ja sam umoram od demantiranja priče da nije igrač za velike utakmice. Možda on nije igrač za male utakmice, ali za velike sigurno je. On je igrač, Bože moj, što ću govoriti o njemu."

Nije bilo lako gledati ovu utakmicu: "Dosta sam se iznervirao, no ne umanjuje našu pobjedu to što smo primili tri gola. Ali moramo ovo izanalizirati, ozbiljna ekipa ne bi morala zabiti četiri gola za pobjedu. Mi moramo pobijediti s dva gola, puno je primiti tri gola. Ispravit ćemo greške, nećemo letiti u oblacima."

Na kraju, zadovoljstvo izbornika Bilića bilo je vidljivo iz posljednje izjave: "Ali dobro je, stvarno je dobro...". I više je nego dobro izborniče, sjajno je...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!