Nogomet

Trening koban za Arsenalovog braniča

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 20.11.2006.

Arsene Wenger ostao je na nekoliko tjedana bez pouzdanog stopera Williama Gallasa koji je nastradao na treningu Topnika...

Gallas je na treningu povrijedio butni mišić, a zbog ozljede će s terena izbivati oko tri tjedna. Arsenal se u Londonu pripremao za domaći dvoboj s HSV-om u Ligi prvaka koji se igra u utorak, a Francuz se pri samom kraju treninga ozlijedio i tako zabrinuo trenera.

Sukladno strategiji koju primjenjuje proteklih godina, davanju prilika mladim igračima, Wenger je odmah nepriliku pretvorio u priliku: "To je udarac jer on stabilizira našu obranu. No, to je i dobra prilika za mladog igrača da pokaže koliko je dobar. Jasno, voljeli bismo da je Gallas spreman, ne samo zbog njegove kvalitete već i broja utakmica koje su pred nama, igramo tri puta tjedno."

Gubitak Gallasa ipak je objektivno udarac za Wengera jer su pred Arsenalom naporni tjedni. Nakon nevjerojatnih promašaja protiv CSKA kod kuće Arsenal se nalazi u nezavidnoj situaciji uoči posljednja dva kola grupnog dijela Lige prvaka. Topnici moraju pobijediti HSV, a potom ih čeka teško gostovanje u Portu gdje će im vjerojatno trebati barem bod.

Umjesto Gallasa vjerojatno će zaigrati Djorou ili Senderos, a protiv Hamburga ih ipak ne bi trebao čekati težak posao - Nijemci su već otpali iz svih kombinacija, s nula bodova nakon četiri kola već su se koncentrirali na rješavanje domaćih teškoća...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!