Nogomet

Poslije Oblaka sunce?

Tomislav Pacak • utorak, 28.11.2006.

Sporazumnim raskidom ugovora suradnju su prekinuli Slovenski nogometni savez i izbornik Branko Oblak. Očekivani je to rasplet nakon slabog starta reprezentacija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine...

Branko Oblak napustio je kormilo slovenske reprezentacije u dogovoru sa Savezom, svjestan da nije ispunio (nerealno) visoka očekivanja javnosti i svog poslodavca. Oblak je reprezentaciju preuzeo 2004. godine te se nije uspio kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, no dobio je još jednu prigodu - kvalifikacije za EP 2008.

Ni tu Slovenija nije dobro krenula, s obzirom na raspored nikoga nisu zadovoljila tri boda iz devet utakmice te je raskid suradnje očekivan rasplet. Pod vodstvom jednog od najvećih igrača koje je Slovenija imala, reprezentacija je ostvarila šest pobjeda, sedam remija i čak 10 poraza.

Predsjednik Saveza Rudolf Zavrl najavio je brzo rješenje nastale 'rupe' na klupi reprezentacije: "Vjerujem da ćemo već tijekom prosinca imenovati novog izborika, a ima nekoliko kandidata."

Među njima se kao favorit ističe bivši kapetan Darko Milanič, no tko god bio - čeka ga težak posao, mora poslije Oblaka donijeti sunce reprezentaciji...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSkrolEuro 2008.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!