Nogomet

Barcina rapsodija za finale

Tomislav Pacak • četvrtak, 14.12.2006.

Europski prvak Barcelona dojmljivom se izvedbom protiv meksičke Americe plasirao u finale Svjetskog klupskog prvenstva koje se održava u Japanu. Barca je odigrala krasnu utakmicu, s 4:0 je lako preskočila meksičkog predstavnika i tako istaknula kandidaturu za trofej koji nikad nije osvojila...

Nakon početka sezone koji je bio nešto ispod standarda na koji su Katalonci naviknuli svoje navijače proteklih godina, Barca je ušla u formu i sve više izgleda kao momčad koja je prošle sezone pokorila Europu i Primeru te svojim predstavama osvojila milijune štovatelja širom svijeta. Dokaz toga je i partija protiv Club Americe koju je Barcelona svladala s 4:0 pogocima Gudjohnsena, Marqueza, Ronaldinha i Deca.

Barcelona je do vodećeg pogotka stigla u 11. minuti nakon krasne akcije - serija preciznih dodavanja između Motte, Ronaldinha i Inieste završila je pogotkom islandskog napadača koji je još jednom dokazao da je u sve boljoj formi, pa se izostanak Samuela Eto'oa lakše podnosi.

America se dosta trudila, na trenutke je prikazala dopadljiv nogomet, no Barcelona je ipak bila nekoliko klasa iznad Meksikanaca koje je u još veću rupu bacio upravo Meksikanac. Deco je dobro izveo korner, lopta je preletjela Ronaldinha i dvojicu čuvara, no ne i Rafaela Marqueza koji glavom matira Guillerma Ochou.

Spektakl koji je ponudila Barcelona pokvarila je tek uporna kiša, no ni ona nije spriječila Katalonce u oduševljavanju japanske publike. Posebno inspiriran je bio Deco koji je izvrsnim dodavanjima zasjenio čak i Ronaldinha, a upravo taj dvojac 'dovršio' je posao protiv Americe.

Za treći gol Ronaldinho je prošao čuvara, potom su akciju nastavili Deco i Xavi, Giulyjev udarac obranio je Ochoa, no Ronaldinho nije imao milosti, pogodio je rašlje za velikih 3:0 u 64. minuti.

Deco je sjajnu partiju okrunio odličnim golom u 84. minuti - nakon dodavanja Ronaldinha, Portugalac je topovskim udarcem zatresao mrežu Americe za konačnih 4:0. Barcelona je pokazala da u Japan nije stigla rekreativno, Katalonci žele osvojiti i svjetski naslov, a pred njima je još jedna prepreka - Internacional.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!