Nogomet

Zagreb nepobjediv, kraj za Hajduk i Slaven

Tomislav Pacak, Zoran Zdelar • subota, 16.12.2006.

Nakon dva uvodna turnira, danas je odigran prvi dio završnice Dvoranskog PH nakon kojeg smo saznali četiri polufinalista. U tradicionalnom derbiju hrvatskog nogometa, Dinamo je svladao Hajduk s 4:1, no utakmica dana svakako je bio dvoboj Zagreba i Dinama u kojem je Modre od poraza spasio sjajni Ante Tomić. Upravo su te dvije momčadi najviše i pokazale, a u polufinalu ih čekaju Šibenik i Cibalia....

Subotnji program privukao je više gledatelja u Ledenu dvoranu nego što je to bio slučaj prethodnih dana, a igrao se i bolji mali nogomet. Zagreb i Dinamo bili su daleko najraspoloženiji, nije puno zaostao ni vrlo dobri Šibenik, Cibalia je potvrdila dobru malonogometnu formu, pa su tako ispali Hajduk i Slaven Belupo. Splićani očekivano, s obzirom da su najmanje i pokazali, dok se ispadanje Belupa ipak može tretirati iznenađenjem s obzirom da su Koprivničanci jako dobro izgledali u prvom dijelu natjecanja. No, krenimo redom...

Zagreb - Cibalia 1:0

Prva utakmica subotnjeg programa donijela je dosta kvalitetan ogled Zagreba i Cibalije koji je nakon dosta uzbuđenja pripao Pjesnicima. Cibalia je u prvom dijelu bila nešto ofenzivnija i opasnija momčadi, ali vrata Zagreba dobro je čuvao Dragan Stojkić koji nije dopustio Jukanu i društvu da povede protiv njegove momčadi. Tako je prvi dio završio bez pogodaka, iako se igrao dobar mali nogomet u režiji momčadi koje su i do sada pokazale kako im dobro leži umjetna trava u Ledenoj dvorani.

Slika 5 od 6.
Foto: Tomislav Pacak

Zagrebaši su bolje krenuli u nastavku, no Cibalia će imati za čim žaliti - u 19. minuti Vinkovčani su dobili priliku s igračem više, zapucali nekoliko šansi te ih je stigla kazna - Ivica Vrdoljak je s igračem manje prošao skoro cijeli teren i potom 'špicom' matirao Burcsu za 1:0 Zagreba. Pjesnici su vodstvo znali sačuvati do kraja susreta i tako stigli u vrlo ugodnu poziciju uoči nastavka natjecanja.

Hajduk - Šibenik 0:2

Nakon što se s jučerašnje dvije pobjede uspio nekako ugurati na završni turnir, Hajduk se već u prvoj utakmici vratio navikama iz prvog dana kada je - gubio. Oslabljena splitska momčad zasluženo je izgubila od dobrog Šibenika s 2:0 pa se našla u dosta neugodnoj situaciji uoči posljednje dvije utakmice.

Utakmicu je riješila raspoložena šibenska kombinacija Batur - Roglić. U devetoj minuti Roglić je lijepo iz prve prebacio na drugu stativu za Batura koji glavom šalje loptu u mrežu za 1:0 Šibenčana. Nakon pogotka obje su momčadi imale dobrih prilika za pogodak, no raspoloženi su bili i vratari Runje i Čavlina.

Čavlina je, istina, pogriješio u 22. minuti, ostavio prazan gol koji je pokušao pogoditi Drago Gabrić, no greda je obavila Čavlininu ulogu i spriječila pogodak. Na odbijenu loptu Musa loše reagira i s nekoliko metara pogađa mantinelu umjesto praznih vratiju. Kazna je brzo stigla - u kontri Šibenika Batur nesebično daje povratnu loptu za Roglića koji je precizan za 2:0. Šibenik je tako napravio bitan korak prema polufinalu, istodobno udaljivši Hajduk od istoga...

Slika 1 od 2.
Foto: Tomislav Pacak

Dinamo - Slaven Belupo 1:0

Ni u trećoj utakmici subotnjeg programa nismo vidjeli golijadu, Dinamo je nanio prvi poraz Slaven Belupu pobijedivši ga s 1:0. Modri su odigrali puno čvršće i organiziranije nego u prva dva dana turnira, pa Belupu nisu dopustili previše šansi za pogodak, a treba reći i da Koprivničanci nisu bili uobičajeno ubojiti.

Odluka je pala u 11. minuti - Luka Modrić dobio je loptu na desnoj strani, malo je oklijevao, ali potom i prevario čuvara te dobrim udarcem svladao Lisjaka. Slaven je najbolju priliku za izjednačenje imao u 16. minuti, Dodik je izašao sam pred Vranjića, ali Dinamov vratar odlično reagira i spašava svoj gol. S druge strane, Dinamove kontre završavale su lošim udarcima, pa se rezultat nije mijenjao do kraja.

Šibenik - Zagreb 1:2

Momčad Zagreba je protiv Šibenika nastavila pobjedniči niz iako su Rukavina i društvo pružili vrlo dobar otpor te su po prikazanom vjerojatno zaslužili bolji rezultat. Šibenčani su dobili prvi dio s 1:0 pogotkom najveće zvijezde, Rukavine, koji je lijepom završnicom oplodio dobru akciju Šibenika.

Slika 3 od 4.
Foto: Tomislav Pacak

Zagreb se ipak nametnuo u drugom dijelu i došao do ključna tri boda. U 16. minuti Mandžukić dobro poentira nakon dodavanja Mujdže, a već minutu kasnije Pjesnici dolaze do vodećeg gola - Mandžukić je izveo korner, Ivan Parlov lijepo se oslobodio čuvara na rubu kaznenog prostora i udarcem u bliži kut matirao Čavlinu za konačnih 2:1.

Hajduk - Dinamo 1:4

Iako je Hajduk na ovo natjecanje poslao praktički juniore pojačane s par prvotimaca (Hrgović, Musa, Marčić), dvoboj Dinama i Hajduka ipak je uvijek nešto posebno, što je potvrdila i atmosfera na tribinama koja je po prvi puta u ovih pet dana bila nešto "žešća". Uz potporu s tribina, Dinamo je dokazao da je u malom nogometu, barem u ovim sastavima, superiorniji od Hajduka te je zasluženo slavio s 4:1 odigravši svoju najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Hajduk je, istina, uspio povesti u trećoj minuti nakon što je loptu odbijenu od mantinele u gol pospremio Igor Gal, no nakon toga igrao je samo raspoloženi Dinamo. U petoj minuti Hrvoje Čale dobro je kombinirao s Ćorlukom i izjednačio, a u posljednjoj minuti prvog dijela Modri dolaze do prednosti od 2:1. Ćorluka je izborio kazneni udarac, a s bijele točke silovit je bio kapetan Zoran Mamić.

Drugi dio u potpunosti je pripao Dinamu koji je s još dva pogotka zacementirao Hajduk na dno ljestvice i lišio Splićane bilo kakve nade uoči posljednjeg susreta da može osigurati polufinale prvenstva. U 16. minuti Čale je nakon krasnog poteza i asistencije Ante Tomića pogodio za 3:1, da bi u 21. minuti Luka Modrić iz lijepe solo-akcije postavio konačnih 4:1.

Slika 4 od 5.
Foto: Tomislav Pacak

Slaven Belupo - Cibalia 0:0

Dvoboj Slavena i Cibalije nosio je veliku rezultatsku težinu, pa ne čudi što dvoboj nije obilovao pogocima. Štoviše, gledatelji nisu mogli vidjeti niti jedan, iako je utakmica bila zanimljivija od konačnog rezultata. Obje ekipe imale su dobrih šansi za pobjedu, a nakon izjednačenog prvog dijela Cibalia je definitivno dominirala u drugom te može više žaliti za propuštenim bodovima.

Najbolju priliku za Belupo propustio je Kruno Jambrošić u desetoj minuti kada je izbio sam Marića, ali vinkovčaki vratar sjajno reagira i spašava svoj gol. U drugom dijelu Cibalia je propustila niz dobrih šansi, a posebno vrijedi istaknuti dvije. U 18. minuti odlični Jukan poslužio je kao na pladnju Križanovića, no ovaj slabo puca i promašuje cijeli gol. Minutu kasnije Križanović je puno precizniji, ali ipak ne i dovoljno precizan - topovskim udarcem pogađa gredu. Tako je dvoboj završio bez golova i bez pobjednika, pa niti jedna momčad nije sigurna u prolaz dalje.

Zagreb - Dinamo 3:3

U najboljoj utakmici dana, Zagreb i Dinamo odigrali su 3:3 nakon što su Modri tri puta stizali prednost Blaževićeve momčadi. Već u prvoj minuti Zagreb je poveo nakon što je Mandžukićevu asistenciju u pogodak pretvorio Miroslav Pejić, no Pjesnici nisu dugo zadržali vodstvo. U četvrtoj minuti Ante Tomić još jednom pokazuje da je u najboljoj malonogometnoj formi kod dinamovaca, lijepim udarcem vraća dvoboj u egal.

Četiri minute kasnije Ivan Parlov dobrim udarcem u donji desni kut vraća prednost Zagrebu, a s 2:1 za Pjesnike odlazi se na odmor. U 17. minuti Modrić snažno puca, Stojkić ne reagira najbolje, za razliku od Tomića koji posprema loptu u mrežu. Dinamovo veselje trajalo je tek minutu, Parlov iz solo-akcije postiže svoj drugi pogodak za novo vodstvo Zagreba. Ipak, Tomić je čvrsto odlučio da Dinamo neće izgubiti, novim pogotkom donosi izjednačenje Dinamu koji je imao i idealnu šansu za pobjedu. Naime, u 22. minuti Zoran Mamić dobio je priliku s bijele točke, no umjesto mreže zatresao je stativu, pa je rezultat ostao poštenih 3:3.

Slika 6 od 7.
Foto: Tomislav Pacak

Cibalia - Hajduk 5:2

Protiv Cibalije, Hajduk je imao posljednju priliku oprostiti se od ovogodišnjeg Dvoranskog prvenstva barem s jednim bodom, ali to im nije pošlo za rukom. S čak pet pogodaka u mreži otpratili su ih Vinkovčani u Split. Igrači Cibalije nakon tek nešto više od 10 minuta igre vodili su s 3:0, ali Splićani uspijevaju do odmora smanjiti zaostatak na 3:1

Cibaliji ne uspijeva baš poraziti Hajduk na onom velikom terenu, pa su zato iskoristili ovu priliku i dokrajčili ih s nova dva pogotka, da bi posljednji Hajdukov pogodak na ovom prvenstvu postigao Ljubičić.

Slaven Belupo - Šibenik 1:1

Susret koji je odlučivao o posljednjem članu koji će se plasirati u sutrašnje polufinale Dvoranskog prvenstva završio je s miroljubljivih 1:1, ali to je rezultat koji je daleko više odgovarao Šibenčanima, pošto ih je odveo na četvrto mjesto s bodom prednošću pred Slavenom.

Slika 2 od 3.
Foto: Tomislav Pacak

Dalmatince je u vodstvo doveo mladi Ante Rukavina, dok je Slaven Belupu bod osigurao iskusni Marijo Dodik.

U polufinale su se tako plasirali igrači Zagreba, Dinama, Cibalije i Šibenika.

Dvoransko PH, finalni turnir:

16.00 Zagreb - Cibalia 1:0 (Vrdoljak 20')
16.35 Hajduk - Šibenik 0:2 (Batur 9', Roglić 23')
17.10 Dinamo - Slaven Belupo 1:0 (Modrić 11')
17.45 Šibenik - Zagreb 1:2 (Rukavina 10'/Mandžukić 16', Parlov 17')
18.15 Hajduk - Dinamo 1:4 (Gal 3'/Čale 5', Mamić 12', Čale 16', Modrić 21')
18.50 Cibalia - Slaven Belupo 0:0
19.25 Zagreb - Dinamo 3:3 (Pejić 1', Parlov 8', 18'/Tomić 4', 17', 20')
20.00 Cibalia - Hajduk 5:2 (Andričević 5', Kerić 9, 12', 21', Bilen 21'/Gabrić 12', Ljubičić 24')
20.35 Slaven - Šibenik 1:1 (Dodik/Rukavina)

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Istra 1961 54:11-77
6Varaždin 43:2+15
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport HNL

1Dinamo 412:2+1012
2Hajduk 57:4+311
3Rijeka 410:0+1010
4Šibenik 56:609
5Istra 1961 54:11-77
6Varaždin 43:2+15
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 43:8-52
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!